Deining om doel op speelveld

Zij begrepen eerst geen fluit van, maar toen de ambtelijke aap uit de mouw kwam wel waar de schoen wringt. En nu voeren zij dus massaal actie tegen het verdwijnen van het bij de jeugd uit de wijk geliefde doel op het speelveld aan de Herman Hoebehof in Westwijk. Kinderen houden een handtekeningenactie. Het grote doel bleek plotseling vervangen door een minuscuul exemplaar, een soort hockeydoel. Maar de jeugd wil gewoon voetballen. Bellen met de gemeente dus. En wat vertelde de blijkbaar voor de verwisseling verantwoordelijke ambtenaar? Dat de gemeente nu eenmaal moest bezuinigen. Dus om goedkoper uit te zijn was een al twee decennia functionerende groot doel weggehaald om er een gloednieuw kleiner exemplaar voor in de plaats te zetten? Die hele operatie leek de buurt niet echt voordeel opleveren, integendeel. En de gemeente had er ook al ongevraagd geïnvesteerd in enkele nieuwe speelvoorzieningen. En de zandbak verwijderd. Daarmee had de buurt geen moeite, maar waarom nou net dat ene, oude doel te duur werd, begreep niemand.

Even doorvragen dus aan die ambtenaar. En toen kwam die bewuste aap uit de mouw. Er was over dat grote doel geklaagd. “Wij weten heus wel door wie,” vertelt buurtbewoonster Doke Vermeulen. Zij en andere omwonenden zijn ervan overtuigd te doen te hebben ,met een echtpaar, waarvan de kinderen inmiddels het huis hebben verlaten en dat nu geen ballen van andere kinderen meer in de tuin wil. “Moet je er nodig een kleiner doel neerzetten, dat minder ballen opvangt,” zegt ze. Bij haar komt ook wel eens een bal in de tuin. Maar daar ligt ze niet wakker van. De kinderen in de buurt spelen graag met ballen op het speelveld. Ze vindt de verwisseling ook gevaarlijk: er komen nu meer ballen op de rijweg er achter, met alle mogelijke gevolgen daarvan. Wethouder John Levie, verantwoordelijk voor onder meer wegen, speelvelden, verkeer en sportbeleid, kon nog geen chocola maken van de ambtelijke ijver. Hij zou het laten uitzoeken. Wordt vervolgd dus.

Lees ook:Opknapbeurt en kunstgrasveld avontuurlijke speelplaats Westwijk
Lees ook:Buurt Eyckenstein niet tevreden met half speelveld
Lees ook:Voetbaldoel terug van weggeweest
Lees ook:Led-verlichting bij raadhuis en op Uilenstede
Lees ook:GroenLinks hamert op veiligheid speelveldjes

2 reacties op “Deining om doel op speelveld

  1. Westwijk

    Vreselijk, VVD en CDA pakken de jeugd hun geliefde voetbaldoel af. Het is natuurlijk erg onchristelijk om te voetballen en zeker niet iets voor 65-plussers.

      /   Beantwoorden  / 
  2. jay

    die wethouder koopt wel voor 32000 een nieuwe auto!! en ons doel moet weg!!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.