Led-verlichting bij raadhuis en op Uilenstede

De om ruimte te winnen onlangs opnieuw ingerichte parkeerplaats bij het Raadhuis is vorige maand voorzien van led-verlichting. De oud lampen zijn vervangen. Om de buitenverlichting te verduurzamen krijgt ook die in de buitenruimte van Uilenstede led-verlichting.

Met het aanbrengen ervan is al begonnen op het parkeerterrein. Dat levert energiebesparing op, in vergelijking met de bestaande verlichting en wordt volgens de gemeente op langere termijn terug verdiend, mede door minder onderhoud en dito verwisseling van lampen (led-lampen gaan langer mee).

Maar er moeten wel andere armaturen worden aangeschaft. Daarom vindt de verwisseling – en daarmee overlang naar led-verlichting – alleen plaats als de oude armaturen aan vervanging toe zijn. Het zittende college laat te pas en te onpas weten duurzaamheid te willen stimuleren, omdat het past in het collegeprogramma. Een deel van de Amstelveense buitenverlichting bestaat al uit led-lampen. De regio. Inclusief Amstelveen, wil in 2040 energieneutraal zijn.

 

 

 

Lees ook:Led-verlichting langs Beneluxbaan
Lees ook:Vijf woningen dicht wegens wietteelt
Lees ook:Nieuwe gemeentewerf geopend
Lees ook:€1.000 voor Avond4daagse door recycling
Lees ook:Cheque uit recycling voor Avond4daagse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.