Cheque uit recycling voor Avond4daagse

De al eerder door Wecycle aangekondigde bijdrage voor de Avond4daagse is dinsdag (26 september) door wethouder Peter Bot uitgereikt. Een cheque van 1.000 euro werd overhandigd aan Wil Koot en Bas Zwart van die organisatie. Het geld is verdiend door Amstelveners met het wegbrengen van zoveel mogelijk oude en kapotte elektronische apparaten naar het Afvalbrengstation. Wecycle, landelijk bezig met inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen, schreef de wedstrijd uit.

De 25 gemeenten die de meeste apparaten en lampen inleverden voor recycling, ontvingen van Wecycle 1.000 euro voor een zelfgekozen lokaal goed doel. Dat werd in Amstelveen dus de Avond4daagse.

Twee kilo in restvuil

Volgens BBA-wethouder Peter Bot (Afvalbeheer en Duurzaamheid) leveren Amstelveners steeds meer afgedankte elektrische apparaten in. “Die haalt Wecycle uit elkaar zodat de grondstoffen kunnen worden hergebruikt”, zei hij. “Toch zien we nog gemiddeld twee kilo elektronische apparaten per persoon per jaar in het restafval. Met deelname aan deze actie vestigen we de aandacht op het belang van hergebruik. Inleveren van oude apparaten kan trouwens ook gratis in winkels waar een nieuw apparaat wordt gekocht. Ook deze apparaten worden gerecycled”.

Een paar jaar geleden was de Amstelveense Avond4daagse bijna verdwenen. Volgens Bas Zwart van die organisatie is het evenement dankzij vele vrijwilligers gered en lopen er nu steeds meer mensen mee. “We hopen volgend jaar weer op veel deelnemers, jong en oud, bij de start van de 62e Amstelveense Avond4daagse op dinsdag 29 mei 2018.”

 

Lees ook:€1.000 voor Avond4daagse door recycling
Lees ook:School Kindercampus King ontvangt Wecycle-certificaat
Lees ook:School voert actie recyling e-apparaten
Lees ook:Door recycling kans op € 1000 voor goed doel
Lees ook:‘Breng na Koninginnedag niet verkochte apparaten naar afvalstation’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.