Led-verlichting langs Beneluxbaan

De gemeente begint of is al begonnen met het aanbrengen van led-verlichting op de gehele Beneluxbaan. In een zojuist verschenen persbericht zegt zij in november daarmee te starten, maar aangenomen mag worden dat daarmee november 2012 wordt bedoeld. Eerder al kreeg het stuk tussen de Bovenkerkerweg en Poortwachter en ter hoogte van Uilenstede die verlichting. In totaal krijgen nu 411 lantaarnpalen dimbare led-lampen, die in  de daluren worden gedimd, om verspilling van energie tegen te gaan. Dat levert een energiebesparing van 110339 kWh – ofwel 57 % – per jaar op in vergelijking met de bestaande verlichting aan de Beneluxbaan. De besparing is gelijk aan het jaarlijkse elektraverbruik van ongeveer 31 huishoudens. De investering in de led-lampen wordt op (overigens lange) termijn terugverdiend door lagere kosten voor energieverbruik, onderhoud en lampvervanging. Led-lampen gaan veel langer mee dan de nu gebruikte lampen.Wethouder Jan-Willem Groot (CDA) van Milieu en Energie zegt blij te zijn met de maatregel. “Uit de eerste fase bleek al dat led-verlichting grote besparingen kan opleveren.”

 

Lees ook:Led-verlichting bij raadhuis en op Uilenstede
Lees ook:Gemeente geeft geen haast met LED verlichting
Lees ook:Stemmen voor genomineerde hockeyclub
Lees ook:Extra controle op fietsverlichting
Lees ook:Asfaltproductie met veel minder CO2 uitstoot

3 reacties op “Led-verlichting langs Beneluxbaan

  1. silver price

    Zoals beloofd aan de fabrikant van de straatverlichting, nogmaals een filmpje van de nieuwe LED-verlichting op de Beneluxbaan.

      /   Beantwoorden  / 
  2. offshore corporation

    Zoals beloofd aan de fabrikant van de straatverlichting, nogmaals een filmpje van de nieuwe LED-verlichting op de Beneluxbaan.

      /   Beantwoorden  / 
  3. offshore corporation

    Na goed verlopen proeven met Innolumis ledverlichting heeft gemeente Amstelveen besloten om bestaande projecten uit te breiden en meer bestaande armaturen te vervangen door innovatieve ledverlichting.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.