Gemeente geeft geen haast met LED verlichting

In principe kiest de gemeente wel voor openbare LED verlichting, maar het kan nog jaren duren voordat die in heel de stad aanwezig is. B&W zijn namelijk niet van plan de bestaande, nog vrij jonge verlichting in één klap te vervangen.  Dat zou, vinden zij, een onverantwoorde kapitaalvernietiging zijn, die niet in verhouding staat tot eventuele milieuwinst.

Daarom wordt verlichting pas vervangen als die aan het einde van de levensduur is. En als er sprake is van een wegreconstructie. Die LED verlichting gaat dus heel geleidelijk in zicht komen. Het staat allemaal in een verlichtingsplan van de gemeente voor de komende jaren.

Witte LED verlichting vergroot overigens wel de zichtbaarheid en draagt bij aan sociale veiligheid, melden B&W. Maar im bepaalde delen van de stad kan toch voor een andere kleur worden gekozen, ter wille van de flora en fauna.

Het verlichtingsplan van de gemeente is gebaseerd op regionaal afgestemde uitgangspunten, laat de gemeente weten.

Lees ook:Levie bevestigt eerste nieuwe straatnaambordje
Lees ook:Minder regels over ‘welstand’
Lees ook:Led-verlichting bij raadhuis en op Uilenstede
Lees ook:Gemeente wil ‘witte fietsen’ bij busstation
Lees ook:Rioolheffing stijgt minder dan verwacht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.