Open houden De Bolder duurder dan verwacht

Om wijkcentrum De Bolder operationeel te houden is meer geld nodig dan de 150 duizend euro waar de gemeente op lijkt te rekenen. Dat kwam voorzitter Ton Bosma van de Stichting Ontmoetingscentrum Groenelaan (SOG) de raadscommissie Burgers en Samenleving woensdagavond (5 maart) vertellen. SOG is eigenaar van het pand, verhuurt dat aan de gemeente, die het weer onderverhuurt aan beheerder van de wijkcentra Cardanus. Die laatste kan of wil geen duidelijk inzicht verschaffen in de kosten en opbrengsten van de exploitatie van het gebouw, vertelde Bosma.Nadat eerder plannen bestonden De Bolder te sluiten, wegens de komst van een multifunctioneel centrum in Keizer Karelpark, kwamen B en W daar onder druk van wijkbewoners en politiek van terug.

Het beheer blijft niet bij Cardanus. Het betekent dat er een andere constructie moet worden gevonden. Mogelijk moet er een nieuwe stichting voort worden opgericht. Hoeveel geld met het beheer en de activiteiten is gemoeid, blijft onduidelijk. Ook voorzitter Kruizinga van het wijkplatform klaagde daarover.
Bosma kon de commissie wel voorrekenen dat 150 duizend euro onvoldoende is om De Bolder blijvend te laten functioneren. Met de vaste lasten van het pand is al 84 mille gemoeid. "Dan blijft er 66 duizend euro over voor alles wat Cardanus er nu aan activiteiten ontplooit," zei Bosma. "Overigens doet Cardanus nu aan onderhoud en dergelijke minder dan je van een goede beheerder mag verwachten. Er is gebrek aan toezicht en het schoonmaken is ver beneden peil."

Lees ook:Raad wil royale kans voor voortbestaan De Bolder
Lees ook:Actie tegen sluiting van De Bolder
Lees ook:Raadscommissie praat met wijkplatform over toekomst De Bolder
Lees ook:Maximaal 2,5 ton per jaar voor voortzetting De Bolder
Lees ook:Plan voor een ‘Bolderboek’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.