Maximaal 2,5 ton per jaar voor voortzetting De Bolder

De gemeente gaat maximaal 250 duizend euro per jaar betalen voor voortzetting van de activiteiten in De Bolder, nadat Cardanus daarmee is gestopt. De gemeenteraad nam bij de behandeling van het accommodatiebeleid een amendement aan van de Ouderencombinatie (OCA). Alleen GroenLinks en Burgerbelangen stemden tegen. Eerder circuleerde een bedrag van 150 duizend euro, maar dat is volgens het wijkplatform en de eigenares van het pand, Stichting Ontmoetingscentrum Groenelaan, te weinig. Overigens constateerde de PvdA dat de raad zich door het amendement nu wel aan een maximum bindt. Van de VVD had voorzitting van het wijkcentrum wel meer mogen kosten, zei Herbert Raat van die fractie.

 

Een motie van D66 en GroenLinks om volgend jaar al geld voor een jongerencentrum te reserveren werd verworpen en kreeg alleen steun van de OCA. B&W willen daar eerst een tijdelijke voorziening treffen. De raad ging er unaniem mee akkoord dat voor het opknappen van De Bajes ook jongeren zelf aan het werk gaan. Dat voorstel van de VVD was al door B&W overgenomen.
D66-raadslid Alink zei het te betreuren dat de coalitiepartijen niet kiezen voor een permanent jongerencentrum in Amstelveen Noord. "Wij worden met een tijdelijk centrum mogelijk door de tijd ingehaald," zei hij. En Nora Tang van de OCA benadrukte dat kinderen van nu de mogelijk problemen veroorzakende hangjongeren van de toekomst zijn in Noord. Burgerbelangen (BBA) stemde tegen het totale accommodatiebeleid van de gemeente.

Lees ook:D66 en GroenLinks: tweede noordelijk jeugdcentrum noodzakelijk
Lees ook:Gemeenteraad redt vakantiekampen!
Lees ook:Geen precario voor terrassen
Lees ook:Raad wil duidelijkheid over Amstelveense kosten doortrekken NZ-lijn
Lees ook:Royale begroting door gemeenteraad vastgesteld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.