Vergunning straatfeest niet meer nodig

Wie met buurtgenoten een straatfeest wil houden, heeft daarvoor binnenkort geen vergunning meer nodig. Dat is althans het voorstel van B en W aan de gemeenteraad. Het melden van een dergelijk feest bij de gemeente is in het vervolg voldoende. Het betekent dat een feest sneller kan worden georganiseerd en legesbetaling ( 32,50 euro) niet meer nodig is.

Een vergunning moet minimaal drie weken van tevoren zijn aangevraagd. In de nieuwe situatie moet een straatfeest – in verband met de openbare orde – minstens een week van tevoren worden gemeld. Een feest mag op vrijdag- en zaterdagavond tot 01.00 uur duren, op andere dagen tot 23.00 uur. Doorgaande wegen of ontsluitingswegen mogen niet worden geblokkeerd. Ook is overmatige geluidhinder taboe.

Als de gemeenteraad akkoord gaat, wordt de maatregel per 4 mei 2006 ingevoerd.

Lees ook:Vergunning grote evementen moet vroeger worden aangevraagd
Lees ook:Ouderen mishandeld tijdens buurtfeest
Lees ook:‘Groot´ evenement betekent meer dan 5000 bezoekers
Lees ook:Snelservice gemeente voor bouwvergunning dakkapel
Lees ook:Buurtfeest? De gemeente betaalt (mee)

Eén reactie op “Vergunning straatfeest niet meer nodig

  1. G. van Hainault

    Als de gemeente geen vergunning geeft kan ook niet getoetst worden of aan bijvoorbeeld de APV (geluidsoverlast) wordt voldaan.
    Daarnaast bestaat er nog een AMVB wet milieubeheer die eventueel eisen stelt. Ook vergeten wordt gemakshalve de bepalingen omtrent het begrip ‘belanghebbenden’ en hun status als genoemd in Algemene wet bestuursrecht. Als het evement evenmin tijdig vooraf aangekondigd wordt, dan denk ik dat het enige middel is te komen tot een verzoek om handhaving aan de gemeente dat moet worden ingewilligd vanwege de in de wet opgenomen beginselplicht tenzij. Wordt hieraan vervolgens geen gehoor gegeven, dan kan de bestuursrechter een streep door de rekening halen, waarmee onze gemeente weer eens voor een aardig stukje jurisprudentie heeft gezorgd. Het geheel past in zekere zin bij de VVD aanpak de gekaderde leefomstandigheden om zeep te helpen. Bravo!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.