Buurtfeest? De gemeente betaalt (mee)

Buurtfeesten, wil de gemeente. Daar heeft zij ook subsidie voor over en stelt er dit jaar opnieuw 15 duizend euro voor beschikbaar. Maar omdat de festiviteiten in de wijken hand over hand toenemen, gaat het per feest uit te keren bedrag omlaag van 350 naar 250 euro.

Vorig jaar werden er met steun van de gemeente 44 buurtfeesten gehouden, 37 procent meer dan in 2004. Het ging vrijwel altijd om barbecues. Elsrijk en Waardhuizen/Middenhoven stonden bovenaan de lijst met respectievelijk 9 en 7 evenementen. Volgens B en W passen de feesten in het gemeentelijke wijkbeheer, dat is gericht op het vergroten van de leefbaarheid en het bevorderen van zelfredzaamheid van de bewoners. De ‘burenbekendheid’ wordt er door gestimuleerd, constateert het college. En doordat de bewoners elkaar beter leren kennen, gaan ze meer voor elkaar klaar staan, denkt het college. Het constateert dat subsidie blijkbaar stimulerend werkt.

Om voor subsidie in aanmerking te komen moeten minstens dertig deelnemers aan een feest meedoen, moet de buurt worden uitgenodigd en het feest een niet-commercieel karakter hebben. Ook moet minstens één foto voor publicatie in de wijkkrant worden geleverd. De maximale vergoeding is veertig procent van de kosten van de barbecue met een maximum van 250 euro. De gemeente wil de regelgeving rond buurtfeesten vereenvoudigen. Er kan in principe worden volstaan met een meldingsplicht bij de afdeling vergunningen, minstens drie weken van tevoren.

Lees ook:Buurtfeesten toegenomen door subsidie
Lees ook:Vergunning straatfeest niet meer nodig
Lees ook:Bibliotheek protesteert tegen bezuiniging
Lees ook:Nieuwe subsidieronde energiebesparende voorzieningen
Lees ook:Koopwoningen vooral naar niet-ingezetenen

Eén reactie op “Buurtfeest? De gemeente betaalt (mee)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.