Ouderen mishandeld tijdens buurtfeest

Herbert Raat .....aanpakken....

Drie buurtbewoners in de omgeving van Poortwachter in Middenhoven zaterdagavond tijdens een buurtbarbecue elkaar geslagen door uit Amsterdam afkomstige ongenodigde jonge bezoekers. Wethouder Raat van Handhaving is hels over de gebeurtenis. Hij wil dat de daders tot het uiterste aansprakelijk worden gesteld de schade betalen. Burgemeester Jan van Zanen heeft de slachtoffers maandagavond bezocht. De groep jongeren wilde volgens een ooggetuige rond 23.00 uur het feest verzieken, door onder meer vlaggetjes in brand te steken en bewoners te treiteren. Het straatfeest mondde uit in een massale vechtpartij waarbij drie senioren van 55 tot 60 in elkaar werden geslagen. Twee van hen moesten worden afgevoerd naar het ziekenhuis, van wie er één maandag nog lag met ernstige verwondingen aan zijn gezicht. Hij is inmiddels ontslagen maar moet nog wel worden geopereerd.De politie heeft vier personen aangehouden. Onbekend is hoe groot de groep ordeverstoorders precies was, vermoedelijk ging het om een mannetje of tien. De bewoners hadden volgens Raat vergunning hebben voor het feest. “Van mij mogen de daders de ultieme schade betalen,” zegt hij. “Dit kan echt niet. Ik ben woedend en wat mij betreft gaan de daders of hun ouders volledig voor alle schade opdraaien.”

Lees ook:Eerste rekening voor vernieling verzonden
Lees ook:Vernieler ruiten Amstelveen College moet 1000 euro betalen
Lees ook:Hangplek Middenhoven alweer vernield
Lees ook:Ramkraak in gemeentehuis
Lees ook:Van Zanen woedend over mishandeling in Middenhoven

10 reacties op “Ouderen mishandeld tijdens buurtfeest

 1. Walter B. Vervenne

  Dit kan niet en zoals Herbert Raat stelt direct aangepakt worden en schade verhalen. Heeft de politie een aantal van deze criminelen gearresteerd ?

    /   Beantwoorden  / 
 2. frank bikker

  Wordt er niet binnenkort in de Arena of de Emergohal een K1-gala gehouden en kunnen deze “heren” dan niet als opwarmertje in het voorprogramma bij de echte profi’s geplaatst worden?

    /   Beantwoorden  / 
 3. boos

  En waar waren het bikerteam en de jongerenwerkers van dhr. Raat? Al in de 1e maand na het overnemen van het overgenomen jongerenwerk gaat het mis, en goed ook. En waarom bijna 2 volle dagen stilte rond deze gebeurtenis?
  Het jongerenwerk bij Cardanus zorgde op de hoogte te zijn waar en wanneer dergelijke feesten plaatsvonden en gingen vervolgens langs om te zien of er in de omgeving bekenden rondhingen. Zo voorkom je dit soort rottigheid. Maar goed, zij zijn ook de proffesionele jongerenwerkers.

    /   Beantwoorden  / 
 4. john damen

  uit Amsterdam afkomstige ongenodigde jonge bezoekers

  Lees Marokkanen….

    /   Beantwoorden  / 
 5. günstig mbt

  De fractie van Burgerbelangen (BBA) staat te juichen, want haar eigen wethouder heeft binnen gesleept waar zij al jaren voor streed. Het medisch centrum voor de wijk Groenelaan komt niet aan Maritsa, waar de buurt fel tegen was, maar in de voormalige Willem Alexander School aan Marne.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Feniks

  Beste Wethouder Raat,

  Feniks is het helemaal met u eens.

  Dit soort tuig hoort NIET thuis in Amstelveen. Kunt u niet eens kijken of die “Nederlandse” jongen en zijn medebewoners (ouders?) gewoon de gemeente kunnen worden uitgezet?

  We horen graag nader van u…

  Feniks

    /   Beantwoorden  / 
 7. gerben

  Afvoeren dus naar tuigdorp Verwegistan (combi-recept: Van Klaveren/Helder(PVV TK) en Dorien Mijksenaar (raadslid GroenLinks, locaal, Dichtbij).

  Verbied subsidies op) buurt BBQ.s.
  Ga terug naar af.

  Aanpak dichtij is heilzaam.

  Zoals, toch compliment voor de jongere die zich meldde bij de politie. Goed voorbeed doet volgen.

  Wij ouderen moeten bij onszelf te rade gaaa. Op welke wijze denken wij toekomst te geven aan de jongeren?

    /   Beantwoorden  / 
 8. Feniks

  Waar waren die straatcoaches nou???

  Feniks

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frans W.

   Die zitten drie weken in Berlijn?

     /   Beantwoorden  / 
 9. Laros

  @Feniks, waar was jij nou?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.