Gemeente weert goedkoop Schiphol parkeren

Maaike Veeningen

Maaike Veeningen

De gemeente voelt niets op toestaan van goedkoop parkeren op haar grondgebied. Zij vindt dat luchtreizigers hun auto maar op Schophol zélf meten parkeren, waar zij veel meer moeten betalen. Door op bedrijventerrein De Loeten en in de Noorder Legmeerpolder vestiging van parkeerterreinen door partiuculiere ondernemers niet toe te staan, houdt zij indirect de tarieven op de luchthaven hoog.

B&W voeren aan dat het Schipholparkeren extra verkeer aantrekt, waardoor de verkeersdrukte en daarmee –onveiligheid toeneemt. Ook staat het volgens het college andere ontwikkelingen in de weg en zorgt het voor grote verrommeling van het gebied. De laatste jaren namen particuliere parkeerinitiatieven in de omgeving van Schiphol toe, omdat automobilisten naar goedkopere alternatieven zochten dan de peperdure mogelijkheden op de luchtgaven zelf. Aalsmeer en Haarlemmermeer hebben gericht beleid dat Schipholparkeren in die gemeenten beperkt, zegt het college.

Om te voorkomen dat initiatiefnemers op Amstelveens grondgebied parkeerfaciliteiten starten, boycot de gemeente die. Zij zorgen voor overlast, zegt wethouder Maaike Veeningen van Economische Zaken (D66). “Het besluit dat we geen Schipholparkeren toestaan op de Loeten en in Noorder-Legmeerpolder geeft duidelijkheid voor initiatiefnemers en belanghebbenden.”

Omdat op dit momewnt de planologische verkenning Legmeerpolder uit 2008, wordt geactualiseerd, waarin onder meer het ruimtelijk beleid wordt bepaald, komt ook het Schipholparkeren aan bod. Tot dat nieuwe beleid is vastgesteld weigert het college alle vergunningsaanvragen voor Schipholparkeren. Waar die regelgeving wordt overtreden, zullen B&W handhavend optreden, kondigen zij aan.

 

Lees ook:Bestemmingsplan tegen Schipholparkeren
Lees ook:Inspectie peuter- en kleuteronderwijs
Lees ook:Ambtelijk team gaat succes Dorp begeleiden
Lees ook:Stevens: Bouwen in Bovenkerkerpolder
Lees ook:B&W vierkant achter nieuw Wagenerstadion, maar ‘nog niet gebonden’

4 reacties op “Gemeente weert goedkoop Schiphol parkeren

  1. Olaf Oomes

    En zo worden in deze economisch toch al barre tijden particuliere parkeerinitiatieven door deze D66 wethouder vakkundig de kop ingedrukt. Onbegrijpelijk, dom en kortzichtig. In mijn ogen het zoveelste bewijs van absolute onkunde van de kant van het huidig stadsbestuur.

    Volgens mij heeft in ieder geval deze wethouder haar uiterste houdbaarheidsdatum allang overschreden.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Cor

    Toch is er wat raars; zowel aan de Noordammerweg als aan de Meerlandenweg (bij de Truckwash) zijn er al parkeerplaatsen. Blijven die of moeten die ook weg?

      /   Beantwoorden  / 
  3. CeeBee

    Jammer dat nou net een van de weinige mogelijkheden om het monopolie van Schiphol te doorbreken (en een gezonde concurrentie toe te staan) op een weigering Amstelveen en de omliggende gemeenten stuit. Het was wellicht een mooi politiek uitruilmiddel geweest. Bijvoorbeeld een bijdrage aan de A9 of het mogen bouwen op Kronenburg. Ik noem maar wat. Of is er al iets anders uitgeruild?

      /   Beantwoorden  / 
  4. Martina

    B&W geven aan dat Schipholparkeren extra verkeer aantrekt waardoor de verkeersdrukte en daarmee onveiligheid toeneemt. Wat een hypocriete stelling van het college van B&W. De gemeente heeft toch op De Loeten een bedrijventerrein gepland?! En datzelfde college is van plan daar een transportbedrijf te vestigen?! Of gaat dat nu ook niet door vanwege de verkeersdrukte en onveiligheid?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.