Inspectie peuter- en kleuteronderwijs

 

Maaike Veeningen

Maaike Veeningen

De Inspectie van het Onderwijs (IvhO) gaat dit najaar het Amstelveense beleid op het gebied van de Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) onderzoeken. Dat laat onderwijswethouder Maaike Weeningen aan de gemeenteraad weten. Waarover die inspectie gaat is nog niet bekend. De gemeente geeft er wel naar gevraagd, maar geen duidelijk antwoord gekregen.

‘De focus lijkt te liggen op de vraag of er in voldoende mate afspraken met de schoolbesturen zijn gemaakt over de VVE’, schrijft Veeningen. Vorig jaar verrichtte de Inspectie een eerste onderzoek naar de uitvoering van het VVE-beleid in Amstelveen. VVE is educatie voor peuters en kleuters in peuterspeelzalen en kleuteronderwijs (groepen 1 en 2 van de basisschool).

In 2013 heeft de IvhO een eerste onderzoek gedaan naar de uitvoering van het VVE-beleid in Amstelveen. Er kwam toen volgens Veeningen een aantal punten op tafel die voor verbetering vatbaar waren. Daar heeft de gemeente de afgelopen maanden hard aan heeft gewerkt, zegt ze.

‘Het verbeteren van de samenwerking tussen kinderopvang en onderwijs is ook een prioriteit in het collegeprogramma’.

De IvhO gaat ook de schoolbesturen bezoeken en bezien in hoeverre zij hun VVE-verplichtingen nakomen. Veeningen: ‘Hoewel het college het betreurt dat op dit moment nog niet geheel duidelijk is waar het onderzoek betrekking op heeft, ziet het de uitkomsten van het onderzoek met vertrouwen en belangstelling tegemoet.’ Volgens de wethouder zullen eventuele aanbevelingen ter harte worden genomen.

 

Lees ook:Aantal leerlingen blijft groeien
Lees ook:HWC-leerlingen op de fiets langs bedrijven
Lees ook:Faillissement Kids Palace kost gemeente geld
Lees ook:D66-wethouder ‘Amstelveen nu voorbeeld onderwijs’
Lees ook:Raat: AV ontkomen aan Turkse onderwijsstrijd

Eén reactie op “Inspectie peuter- en kleuteronderwijs

  1. gjzn

    Wat houdt VVE in? Hopelijk veel zandbak, waterbak en leren zingen. En niet hoe om te gaan met iPhone, etc, etc.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.