Faillissement Kids Palace kost gemeente geld

 

Maaike Veeningen

Het faillissement van kinderopvangorganisatie Kids Palace, met een vestiging aan de Benderslaan 2 (in de school Palet Zuid) gaat de gemeente waarschijn enkele tienduizenden euro’s kosten. Zij is een van de kinderopvang aanbieders waarmee de gemeente inkoopcontracten sloot voor de uitvoering van haar wettelijke taken op het gebied van de zogenoemde voor- en vroegschoolse educatie van kinderen tot 4 jaar (als zij naar de basisschool kunnen).

Wethouder Veeningen wist al eerder dat er financiële problemen waren en hield dat ook na het uitspreken van het faillissement nog even onder de pet op verzoek van de curator, zodat die de ouders kon inlichten.

De bewindvoerders onderzoeken de mogelijkheid voor een doorstart van de gestrande kinderopvang, maar dat wordt in de huidige marktsituatie niet zo gemakkelijk, denkt Veeningen. Zij probeert wel onderdak voor de groep kinderen te vinden, op het bestaande adres of een andere locatie.

Om te voorkomen dat plotseling de kinderopvang wegviel aan de Benderslaan, heeft de gemeente op verzoek van de curator tien mille bijgedragen. Aan Kids Palace had zij voor het vierde kwartaal al 16 mille betaald. En de gemeente heeft over 2013 nog 20 mille te vorderen van de failliete toko.

 

 

Lees ook:Doorstart Kids Palace door KinderRijk
Lees ook:Amstelveens Weekblad failliet
Lees ook:Faillissement inburgeringsbedrijf kost gemeente geen geld
Lees ook:Gemeente maakt analyse nodige kinderopvang
Lees ook:Failliet inbuirgeringsbedrijf misleidde gemeente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.