BBA blij met inlossen parkeerbelofte

 

John Levie

John Levie

Zoals iedere politieke partij in de gemeenteraad is ook Burgerbelangen (bbA) ingenomen met de maanden geleden al aangekondigde verlaging van het tarief voor parkeervergunningen met 40%, wat neerkomt op € 40. Het tarief voor de bewonersvergunning voor één auto gaat per 1 oktober 2015 van € 100 naar € 60. De lokale partij wil graag kwijt dat daarmee een oude belofte wordt ingelost van haar eigen voormalige wethouder John Levie deed.

Die zei in 2012 toe dat als uit een evaluatie zou blijken dat  het tarief van 100 euro naar beneden kon, om toch uit de parkeerkosten te komen, dat zou gebeuren. BBA wijdt er een persbericht aan, want het is blijkbaar nieuws als een politicus zich aan een belofte houdt.

Bij het invoeren van de parkeervergunning in 2012 werd het tarief bepaald op 100 euro per jaar, omdat het uitgangspunt van het parkeerbeleid was dat de tarieven kostendekkend moesten zijn. In de jaren daarvoor leverden de parkeervergunningen voor de gemeente een jaarlijks toenemend verlies op. Ook toen moest het parkeerbeleid kostendekkend zijn van de lokale politiek, maar dat lukte nooit. De gemeenteraad besloot in 2012 opnieuw dat het moest. En nu kennelijk met succes.

Na de aanloopkosten voor met name de digitalisering kan volgens de gemeente het tarief worden verlaagd. Verder wordt een dagvergunning voor speciale dienstverlening ingevoerd en verruimt de gemeente de mogelijkheden voor een patiëntenvergunning. 

De parkeeroperatie was destijds opgezet om er voor te zorgen dat de bewoners in en om het Stadshart bij hun huis zouden kunnen parkeren. Volgens BBA kon vooral invoering  van digitale controle het tarief worden verlaagd.

Lees ook:PvdA: Levie past parkeertarieven aan
Lees ook:Coalitie lijkt niet bereid tot wijziging parkeertarieven
Lees ook:Politiek juicht stijging parkeertarieven toe
Lees ook:Politiek negeert parkeervoorstellen bewoners Stadshart
Lees ook:‘Parkeervergunningen bezoekers in Stadshart misbruikt’

7 reacties op “BBA blij met inlossen parkeerbelofte

  1. Marianne

    Dus????? Ik krijg het teveel betaalde per 1 oktober terug????

      /   Beantwoorden  / 
  2. Marianne

    Want, ik betaal van 1 mei tot en met 30 april. En een ieder die hier gewoon staat, wordt niet of nauwelijks gecontroleerd. Wordt dan naar rato ook dat teveel opgehoeste bedrag teruggestort?? Kan johan Bos daar eens onderzoek naar doen? Bij voorbaat dank!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Marianne

    Diegenen, die hier al woonden, kregen nl te maken als eersten met dat vergunningssysteem. Dat begon op 1 mei een jaar of 10 geleden, misschien 8, maar iig vanaf die datum. En die zouden nu niet kunnen mee profiteren van het nieuwe vergunningssysteem?? Dus als er vanaf 1 oktober minder betaald hoeft te worden, waar blijven dan de inwoners die altijd het volle pond betalen? Krijgt men geld teruggestort? Gaarne een onderzoekje! En uitsluitsel, want vanuit de Gemeente hoor je niks.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Zal wel dom zijn, maar ik begrijp niet wat u bedoelt. Parkeren was kennelijk altijd een bijlegger voor de gemeente. Nu dus niet meer en daarom gaan de tarieven voor vergunningen omlaag. Heeft, lijkt me, niet zoveel te maken met het verleden toen het parkeerbeheer tekorten opleverde.

        /   Beantwoorden  / 
  4. CeeBee

    Ik gun de BBA haar succes wel. Gesteld natuurlijk dat het alleen aan de BBA toe te rekenen is dat de parkeertarieven verlaagd worden..

      /   Beantwoorden  / 
  5. Marianne

    Nee @ Johan Bos, u begrijpt er inderdaad niets van.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Omdat u het niet duidelijker uit kunt leggen. Hebt u een hekel aan gehandicapten?

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.