Coalitie lijkt niet bereid tot wijziging parkeertarieven

Het parkeerbeheer in de stad moet kostendekkend worden, vandaar de verhoging van de tarieven. Een andere dan die inmiddels al dikwijls herhaalde boodschap lijken de coalitiepartijen VVD, Burgerbelangen (BBA), CDA, Ouderencombinatie (OCA) en ChristenUnie niet voor de opstandige bewoners van het Stadshart te hebben. In een nietszeggende nieuwe persverklaring zeggen zij te willen bezien of het beleid in de toekomst kan worden aangepast als bewoners daarvoor met bruikbare alternatieve voorstellen komen. Daarmee gaat de coalitie voorbij aan de suggesties die inmiddels al door wijkplatform Stadshart en de belangenvereniging van Meanderbewoners zijn gedaan. Die werden tijdens een enerverende protestbijeenkomst op 26 januari herhaald.  ‘Ook na deze bijeenkomst houden VVD, BBA, CDA, OCA en CU staande dat uitgangspunt van het parkeerbeleid van de gemeente Amstelveen moet zijn het weer kostendekkend wordt,’ aldus de partijen. Zij zeggen nu eenmaal voor de opgave te staan in economisch moeilijke tijden het parkeren kostendekkend te maken.De coalitie zegt begrip te hebben voor de reacties van betrokkenen, maar betreurt het dat wethouder Levie het tijdens de protestbijeenkomst zo zwaar kreeg te verduren, met ‘op de persoon gerichte’ opmerkingen. ‘Wethouder Levie staat samen met zijn collega’s in het college en de coalitie voor een sociaal rechtvaardig beleid.’

De coalitie zegt zich ook in de toekomst hard te blijven maken voor ‘een kostendekkend, rechtvaardig parkeerbeleid, ook in het Stadshart.’ Daarbij willen de partijen naar zij zeggen wel luisteren naar argumenten van bewoners, ‘met als doel een parkeerbeleid dat enerzijds efficiënt en financieel verantwoord is, en anderzijds draagvlak heeft bij de Amstelveense bevolking’. Bij de totstandkoming van een nieuw parkeerbeleid moet de gemeente zich volgens de coalitie richten op vruchtbare samenwerking met de gemeente.

Lees ook:Politiek juicht stijging parkeertarieven toe
Lees ook:Ook oppositie wil praten met bewoners over parkeren
Lees ook:BBA blij met inlossen parkeerbelofte
Lees ook:Bestuur wijkplatform Stadshart vertrekt wegens parkeerbeleid
Lees ook:PvdA: Levie past parkeertarieven aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.