Stadsregio: 6 ton voor A’veense verkeersmaatregelen

ms[1]Er komt weer bijna zes ton van de Stadsregio Amsterdam naar Amstelveen voor verkeer- en vervoerprojecten. Daartoe heeft de regioraad besloten. In totaal stelde die tien miljoen beschikbaar, maar het dagelijkse bestuur van de regio heeft dat geld nu verdeeld over door de gemeenten  aangedragen projecten. Het meeste geld (€ 5,5 miljoen) gaat naar Amsterdam. De Stadsregio heeft een zogenoemde ‘Hulpimpuls’ in het leven geroepen, een eenmalige regeling van 10 miljoen euro naast de standaard subsidie van de Stadsregio, voor projecten die moeilijk van de grond zijn te tillen. “Het zijn voor veel gemeenten financieel moeilijke tijden. We zijn blij dat we als Stadsregio op korte termijn een bijdrage kunnen leveren om de realisatie van hun projecten te versnellen”, zegt portefeuillehouder Verkeer van de Stadsregio, Cees Loggen.

Het bedrag wordt op basis van inwoneraantal verdeeld over de 16 gemeenten van de Stadsregio. Die reageren volgens het regiobestuur verheugd. “Door Hulpimpuls kunnen we dus een mooi bedrag tegemoet zien”, zegt de Amstelveense verkeerswethouder John Levie. De gemeente heeft vooral geld gevraagd voor fietspaden. Dat bij Zetterij-Oost wordt opgewaardeerd (85 mille subsidie) en er komen vrij liggende fietspaden aan de oostkant van de Startbaan (110 mille) en samen met een rotonde bij Goenelaan en Helende Meesters (275 mille). Verder gaat er 110 mille als steuntje in de rug naar verkeersveiligheidsmaatregelen op de Amsteldijk.

 

In totaal werd er voor een hoger bedrag dan 10 miljoen euro aan voorstellen ingediend. De Stadsregio maakte daarom een reservelijst met projecten die door kunnen schuiven als er vrije ruimte ontstaat, wanneer bijvoorbeeld blijkt dat een project niet kan worden uitgevoerd.

 

 

Lees ook:Hulp van Regio bij financiering verkeersprojecten
Lees ook:Gemeente krijgt 1,2 milj. van Stadsregio voor verkeer
Lees ook:Half miljoen van regiobestuur voor verkeersveiligheid
Lees ook:Stadsregio subsidieert maatregelen verkeersveiligheid
Lees ook:23 miljoen van NH in fietspaden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.