Half miljoen van regiobestuur voor verkeersveiligheid

John Levie

John Levie

Er komt weer geld van de Stadsregio Amsterdam voor Amstelveense (veilig) verkeersprojecten. Het Dagelijks Bestuur het regionale orgaan Amsterdam besloot daarvoor een kleine half miljoen euro beschikbaar te stellen. Dat geld wordt besteed aan  infrastructuur en verkeersveiligheid. Voor een ovale rotonde op de kruising Keizer Karelweg – Graaf Aelbrechtlaan, een van de gevaarlijkste kruisingen in de stad, en een voorrangspleintje op de kruising Keizer Karelweg – Mr. Gr. Van Prinsterenlaan trekt de Stadsregio ruim drie ton uit. Door de aanpak worden kruispunten veel veiliger. Voor het aanpassen van vijf rotondes in Amstelveen is € 100.000 beschikbaar. Verder worden fietspaden duidelijk aangegeven en ontbrekende zebrapaden aangelegd.

 De Stadsregio geeft ook geld voor verkeerseducatie en -campagnes. Bijvoorbeeld voor de BOB-wintercampagne, Actie start schooljaar, Actie fietsverlichting, praktisch verkeersexamen voor basisschoolleerlingen en een scootmobielcursus. Daarvoor is € 30.000 vrijgemaakt.

Voor verbeteren van fietsparkeren bij openbare voorzieningen nog eens achttien mille.   “We willen de ongevalcijfers verder naar beneden krijgen,” zegt verkeerswethouder John Levie (bbA). Volgens zijn collega Jan-Willem Groot (CDA) is de subsidie een goed voorbeeld van regionale samenwerking.

Lees ook:Gemeente krijgt drie ton van regio voor verkeer
Lees ook:Lage deelname scholen aan verkeersexamen
Lees ook:Rotonde Keizer Karelweg geopend
Lees ook:Intocht Sint Nicolaas 12 november
Lees ook:Kruising Van Heuven Goedhartlaan – Onderuit wordt beter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.