Cantate van Bach in Kruiskerk

In de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30a wordt zondag 21 januari (17.00 uur) een muzikale vesper gehouden met uitvoering van een cantate van Johann Sebastian Bach. Hij schreef die 300 jaar geleden  voor de tijd na Kerst. De vesper duurt een uur. Koffie en thee vanaf 16.30 uur, om 16.40 is er voor geïnteresseerden een korte uitleg over de muziek. Er wordt geen entree gevraagd, wel is er na afloop een collecte. Meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

De maand januari is in de kerkelijke traditie bij uitstek de tijd om stil te staan bij de betekenis van kerstkind Jezus in het leven de mensen. Een van de cantates die bijna driehonderd jaar geleden door Bach gemaakt zijn voor epifanie (de post-kersttijd) is: Ach Gott, wie manches Herzeleid (BWV 3). De cantate opent met klagende muziek – de mens kan het niet alleen -, maar met Jezus als lichtend voorbeeld en steunpilaar is er reden voor vreugde: aan het eind van de cantate, vlak voor het slotkoraal, zingen de altus en sopraan een prachtig duet waarin ze hun dankbaarheid uiten.

Solisten

De Vesperscantorij zingt de koordelen, er zijn vier vocale solisten – Nienke Oostenrijk (sopraan), Lester Lardenoye (altus), Gerben Houba (tenor) en Matthijs Mesdag (bas). Peter Ouwerkerk (zie foto) leidt het basso continuo, Roelof Balk (viool I) is de concertmeester, Henk Trommel heeft de algehele muzikale leiding, liturg is ds. Mirjam Buitenwerf.

 

 

Lees ook:Weer cantate van J.S. Bach in Kruiskerk
Lees ook:Bachcantate in muzikale vesper
Lees ook:Muzikale vesper in Kruiskerk
Lees ook:Cantate van Telemann in Kruiskerk
Lees ook:Bach-cantate in de Kruiskerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.