Muzikale vesper in Kruiskerk

Henk Trommel

De cantate ‘Herr Jesu Christ, wahr’r Mensch und Gott’  (BWV 127) van Johann Sebastian Bach is zondag 14 februari (17.00 uur) te beluisteren  in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a. Het is een muzikale vesper.  Vanaf 16.30 uur is iedereen welkom en staan koffie en thee klaar.

Om 16.40 uur wordt een korte uitleg gegeven van de muzikale bijzonderheden van deze cantate aan geïnteresseerden. Vocale solisten zijn Nienke Oostenrijk (sopraan) en Matthijs Mesdag (bas). Het barokorkest bestaat uit twee oboe d’ amores, twee blokfluiten, trompet, (alt)violen en continuo. De Vespercantorij zingt de koordelen. Henk Trommel heeft de muzikale leiding.

Dr. Bettine Siertsema is liturg en verzorgt de overweging. De toegang is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

De cantate ‘Herr Jesu Christ, wahr’r Mensch und Gott’ maakte Bach voor 11 februari 1725, toen de laatste zondag voor de vastentijd. De cantate behandelt het thema dat Jezus ons, mensen die de weg kwijt zijn en die in duister voortstrompelen, de weg naar een betere wereld weer kan laten zien.

 

Lees ook:Vesper met cantate van Bach in Kruiskerk
Lees ook:Bachcantate in muzikale vesper
Lees ook:Vesper Felix Mendelssohn in Kruiskerk
Lees ook:Bachcantate in Kruiskerk
Lees ook:Vesper met werken van Bach in Kruiskwerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.