Bach-cantate in de Kruiskerk

In de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30a wordt zondag 22 januari (17.00 uur) de cantate ‘Alles nur nach Gottes Willen’ (BWV 72) van Johann Sebastian Bach uitgevoerd. Dat gebeurt tijdens een zogenoemde muzikale versper.

Iedereen is welkom vanaf 16.30 uur. Om 16.40 uur wordt voor geïnteresseerden een korte toelichting gegeven op enkele muzikale aspecten van de cantate. De toegang is vrij, na afloop is er een deurcollecte om de onkosten te bestrijden.

De cantate Alles nur nach Gottes Willen is door Bach speciaal gecomponeerd voor de derde zondag na het feest van Driekoningen. De grondgedachte van de cantate is: als je God toelaat in je leven, kun je erop vertrouwen dat je alles wat er op je pad komt aankunt. De muziek beeldt kernwoorden als ‘navolgen’, ‘alles’ en ‘rustig vertrouwen’ uit.

De cantate is voor het eerst in januari 1726 uitgevoerd in Leipzig. In de Kruiskerk wordt de cantate door het koor Linguae atque cordis en vocale solisten uitgevoerd. Een barokorkest met hobo’s, strijkers en continuo neemt de instrumentale partijen uit de cantate voor zijn rekening. De muzikale leiding heeft Bert ‘t Hart. Organist is Henk Trommel en liturg ds. Geertien Morsink.

 

 

Lees ook:Bachcantate in de Kruiskerk
Lees ook:Muzikale versper (Bach) in de Kruiskerk
Lees ook:Vesper met cantate van Bach in Kruiskerk
Lees ook:Vesper met cantate in Kruiskerk
Lees ook:Weer Bachcantate in Kruiskerk

Eén reactie op “Bach-cantate in de Kruiskerk

  1. Gerben

    Kom op tijd met oog op een zitplaats.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.