Floris Kappeyne Trio in Villa Randwijck

2014-jazz-amstelveenHet Floris Kappeyne Trio treedt vrijdag 10 maart (20.00 uur) op in Villa Randwijck aan de Bourgondischelaan 3, in het kader van Jazz in de Buurt, georganiseerd door stichting Tpodium. Floris Kappeyne formeerde het trio in 2015. Het bestaat uit de afzonderlijke winnaars van het Prinses Christina Concours (2012). Met Tijs Klaassen op contrabas en Wouter Kuhne op drums.

Alle leden van het trio hebben de afgelopen jaren in binnen- en buitenland het publiek verheugd met moderne vertolkingen van de klassieke Jazz Standards. Als trio zijn zij bezig met hun zoektocht naar het ‘authentieke geluid’. Dit wordt gestalte gegeven door een mix van de bekende klanken die geïnspireerd zijn op het McCoy Tyner Trio, uit het begin van de jaren ’60, de Senegalese Sabar ritmes en de abstract muzikale concepten uit de modern-klassieke muziek. In mei 2017 verschijnt hiervan het resultaat met hun debuutalbum; uitgave door Challenge Records.

Floris begon op jonge leeftijd met piano spelen. Thuis werd er bijna alleen maar jazz gedraaid en dat vond hij ook geweldig. Zijn eerste pianospel waren de quatre-mains met zijn vader, waarbij hij meestal een blues bas-lijn speelde. Zijn eerste echte lessen kreeg hij in Singapore, waar hij tot zijn achtste jaar woonde. In Nederland kreeg hij pianolessen bij Peter Beets en Tilmar Junius. Op het conservatorium studeert hij nu bij Karel Boehlee, Rob van Bavel en Harmen Fraanje.

Reeds op zijn veertiende jaar won Floris Kappeyne van de Coppello (1995) een tweede prijs op het Prinses Christina Jazz Concours 2010, gevolgd door een eerste prijs in 2012. Later dat jaar trad hij op in het VPRO televisieprogramma “Vrije Geluiden”. Momenteel studeert hij aan de jazzafdeling van het Conservatorium van Amsterdam, waar hij in zijn vierde jaar zit. Ook studeert hij als ‘eerstejaars klassiek piano’ bij Frank Peters. Hij heeft in diverse bezettingen opgetreden op festivals als het North Sea Jazz Festival en internationale podia in Frankrijk, Zwitserland en Tanzania.

Sinds de zomer van 2015 wordt hij mede ondersteund door het Nationale Muziekinstrumenten Fonds dat hem voor zijn studie een vleugel beschikbaar stelde, waarmee hij met veel enthousiasme en ambitie zijn passie kan voortzetten.

 

 

Lees ook:Lizzy Ossevoort Trio in Villa Randwijck
Lees ook:Floriaan Wempe kwartet in Randwijck
Lees ook:Jazz van Martin Joey Dine Quintet in Bolder
Lees ook:Jazz kwartet van Jeroen Pek in Open Hof
Lees ook:Trio Louis van Dijk bij Griffioen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.