Jazz kwartet van Jeroen Pek in Open Hof

Jeroen Pek

In het kader van de door stichting Tpodium georganiseerde serie Jazz in de buurt, speelt vrijdag 16 februari (20.00 uur) het Jeroen Pek Quartet in ’t Open Hof aan de Burgemeester Haspelslaan 129. Het kwartet van fluitist Pek bestaat verder uit Martin Joey Dine (piano), Tijs Klaassen (bas) en Onno Witte (drums).

Jeroen Pek wordt internationaal gezien als een van de toonaangevende jazzfluitisten van dit moment. Met zijn projecten als Pitch Plot4 en het JP kwartet, toert hij in Europa, Noord Afrika en de USA. Tweemaal was hij genomineerd voor de compositie award van het prestigieuze Thelonious Monk Institute of Jazz in Washington D.C. (USA).

Zijn goede vriend en drummer Onno Witte staat te boek als een muzikale omnivoor met een stevige staat van dienst. Hij speelde over de hele wereld met zeer uiteenlopende bands. Zijn eigen project Wildcard, met gastspelers als de Duitse saxofonist Volker Winck, is een van de mooie high lights in zijn carrière.

Primeur van de avond zijn jonge musici: contrabassist Tijs Klaassen en de Franse pianist Martin Joey Dine. Tijs Klaassen (1993) studeerde op zijn 19de contrabas (jazz en klassiek) aan het conservatorium van Amsterdam. En ook aan het Boyer Collage of Music in Philadelphia USA voor zijn Masters degree. Hij won met twee bezettingen het prestigieuze Prinses Christina Concours. Jazz minnend Nederland kent hem inmiddels van verschillende optredens als het North Sea, Muziekgebouw, Bimhuis, Concertgebouw en diverse festivals in den Lande.

 Frans

Martin Joey Dine (1992) komt uit het Franse land – Montmorency. Op zijn zestiende werd hij al erkend als een piano virtuoos. Hij studeerde aan het Parijse conservatorium. In de hoofdstad volgden vele optredens in o.a. jazzclub Sunside.

Ook The Big Apple werd enige tijd bezocht. Zo kwam hij internationaal in beeld met als gevolg vele succesvolle optredens en winnende jazzcompetities. In 2014 nam hij met zijn band de CD Copperfield op. Sinds 2015 woont hij in Amsterdam en studeert hij daar aan het conservatorium.

 

Lees ook:Jazz van Martin Joey Dine Quintet in Bolder
Lees ook:‘Dream Team’ bij jazz in de buurt
Lees ook:Gidon Nunes Vaz sextet in Colijn, Uithoorn
Lees ook:Spaanse en Italiaanse muziek op Wester-Amstel
Lees ook:Sanna van Vliet met band in De Meent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.