Nationale Toneel tweemaal in Schouwburg AV

Schouwburg logo paars transparantKomende week staat het Nationale Toneel twee avonden achter elkaar in Schouwburg Amstelveen met echte toneelklassiekers. Op dinsdag 14 maart is het de beurt aan Tasso met een jong ensemble van het Nationale Toneel. Het slaagt erin de plechtstatige taal ‘luchtig, transparant en fris’ te maken, aldus NRC. Woensdag 15 maart wordt Jeanne d’Arc gespeeld, een stuk over Frankrijks nationale heilige. Beide voorstellingen worden voorafgegaan door een gratis inleiding.

Tasso is een toneelstuk van Johann Wolfgang Goethe uit 1787 over uiteenlopende visies op leven en kunst en is nog steeds razend actueel. Kunstenaar Tasso wil de dochter van zijn opdrachtgever met zijn nieuwste meesterwerk veroveren en wacht op het perfecte ogenblik. Datgene waar hij zo vast op vertrouwde blijkt echter een illusie te zijn: met zijn kunst kan hij de werkelijkheid niet naar zijn hand zetten, zijn kunst kan de wereld niet veranderen. Maar als dat zo is, dan moet alles maar kapot, inclusief hijzelf.

Jeanne d’Arc 

Sallie Harmsen speelt Jeanne d’Arc in Theu Boermans’ bewerking van dit beroemde verhaal van Friedrich Schiller. Over een jonge vrouw die op religieuze gronden radicaliseert en uitgroeit tot een heldin voor volk en vaderland.

Theateragenda 

Donderdag 9 maart danst Introdans de sterren van de hemel met de voorstelling Monumentaal. De dag erna, op 10 maart, is Nieuw Geld met o.a. Victor Löw en Vera Mann te bewonderen in de Grote Zaal. Diezelfde avond staan vrienden Pieter Nieuwint en Ivo de Wijs in de Kleine Zaal met Literair Variété. In het weekend zijn Gouwe Ouwe (11 mrt), Ivanov (11 mrt) en ISH (8+) te zien (12 mrt). George van Houts geeft dinsdag 14 maart een ‘TED-talk’ in de Kleine Zaal. Voor het volledige programma, meer informatie en het bestellen van entreebewijzen: www.schouwburgamstelveen.nl.

 

 

Lees ook:Ballet ‘Monumentaal’ van Introdans in schouwburg
Lees ook:Zaterdag start online verkoop schouwburg
Lees ook:Programma nieuw seizoen Schouwburg beperkter door bezuiniging
Lees ook:Werk van 5 choreografen bij Introdans in schouwburg
Lees ook:Grote zaal schouwburg heropend met megaproductie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.