The Guitar Syndicate in De Meent

GUITAR SYNDICATEIn de Meent (Orion 3) treedt vrijdag 13 mei (20.00 uur) The Guitar Syndicate op. De groep, niet lang geleden opgericht door drie virtuoze gitaristen, heeft nu al een niet te negeren reputatie. De drie troffen elkaar in de Amsterdamse jazzscene.

Zij komen uit verschillende windstreken en dus ook uit andere muziekculturen. Nelson Latif is een begenadigd Braziliaanse voornamelijk akoestische gitarist die ook zijn favoriete cavaquinho bespeelt. Een typisch instrument dat lijkt op een soort ukelele maar met een bijzonder klankvermogen. Hij is in Brazilië zeer geliefd met o.a. zijn Trio Baru en de vele projecten die hij daar onderneemt. Toch verwisselt hij zijn domicilie ook vaak met Nederland en ook Portugal.

Daniel “Tato”de Moraes is ook inwoner van Brazilië, maar is geboren in Uruguay. Inmiddels vertoeft hij alweer een aantal jaren in Amsterdam en derhalve kan men hem in verschillende locaties aantreffen. Hij speelde ook veel samen met Hernan Ruiz en soms met Rafal Fraga.

David Golek komt oorspronkelijk uit Israël en ook hij heeft zijn plek in Mokum gevonden. Hij is een bij uitstek elektro jazz gitarist en ook docent en componist van vele werken.

Zij studeerden allen aan het conservatorium van Amsterdam. De jonge bassist Breno Viricimo in De Meent komt ook uit Brazilië. Hij is maar net afgestudeerd, maar zijn reputatie loopt ver voor hem uit. Zeer gevraagd is hij in de Latin Jazzscene in zowel kleine ensembles als wel bij de Big Band formaties. Hij groeide op in een muzikale familie en begon als kleine man met de cavaquinho en naarmate zijn lengte vorderde paste ook het instrument zich aan. Uitgegroeid tot een echte contrabas meet hij zich tot ongeveer dezelfde lengte.

Tot slot is Olaf Keus de drummer & percussionist, de inspirator en motivator van dit alomvattende initiatief. Hij is de man die alle ritmes op zijn instrumenten aan kan. Of het nu Jazz, Latin, Salsa, Steel, Afrikaans, Cubaans of zelfs body percussie betreft, hij staat ‘cum laude’ zijn mannetje.

 

 

Lees ook:Braziliaans gitaar trio in Villa Randwijck
Lees ook:Trio Ellister van er Molen in De Meent
Lees ook:Paradigm Quartet in De Bolder
Lees ook:Marjon van Royen over Brazilie in bieb
Lees ook:‘Jazz in de Buurt’ seizoen sluit met Gerardo Rosales

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.