‘Jazz in de Buurt’ seizoen sluit met Gerardo Rosales

GERARDO ROSALESMet een optreden van Gerardo Rosales in het Noorddamcentrum wordt vrijdag 3 juni (20.00 uur) het seizoen van Jazz in de Buurt besloten. De avond staat in het teken van de beroemde Latin Mambo Maestro en bassist Cachao Lopez.

Deze Cubaanse Mambo meester is te vergelijken met zijn evenknie Gerardo Rosales, die zijn muzikale carrière begon aan het einde van de jaren 70. In Venezuela was hij percussionist in de grote orkesten van zijn land . Vanaf 1992 vestigde hij zich in Nederland en zijn muzikale agenda bracht hem vanuit hier geregeld naar vele bestemmingen in de wereld. Hij is een alom gewaardeerd fenomeen als het om de Latin jazzritmes en kleurklanken gaat.

Hij is gespecialiseerd in Latin Jazz , Salsa en Cubaanse , Venezolaanse en Caribische ritmes. Hij heeft diverse interessante projecten opgericht als Combo Mundial , Venezolaanse Masters Orchestra , Charanga La Crisis , Our Latin Groove , La Gran Charanga , Son del Sofa , Descarga Venezolana en vele anderen. In eigen beheer nam hij zo’n 17 cd’s met zijn band op en was betrokken bij meer dan 70 cd’ opnamen met andere nationale en internationale kunstenaars. Zijn laatste opname is ‘Salsa Vintage’.

Hij treedt op met een formatie van acht Latin muzikanten (trompet, saxofoon, trombon, piano, bass, conga en bongo).

 

 

Lees ook:Latin jazz met 4 Sure in Noorddamcentrum
Lees ook:Estrella Acosta met band in Bolder
Lees ook:Band Marc Bischoff in Noorddamcentrum
Lees ook:The Guitar Syndicate in De Meent
Lees ook:Kwartet Ben vd Dungen (sax) in De Meent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.