Marjon van Royen over Brazilie in bieb

Brazilie Marjon van RoyenHet land van het WK, Brazilië, eerste voetballand ter wereld, heeft ook vele andere kanten. Daarover komt de bevlogen Latijns-Amerika journaliste Marjon van Royen (1957) woensdag 2 juli van 20.15 tot 22.00 uur vertellen in de bibliotheek aan het Stadsplein. Ze heeft grondige kennis van dit continent in opkomst, maar is ook een echte verteller. Het WK voetbal is nu in volle gang, maar wat betekent voetbal voor de Brazilianen in hun dagelijks leven? En waarom is meer dan de helft van de bevolking tegen het WK?

Wonend tussen de sloppenwijken maakte Marjon van Royen mee hoe het eeuwige Samba-land Brazilië uitgroeide tot de aantrekkelijke ‘Grande Dame’ van de opkomende naties. Maar hoe lang nog? Wat verandert er werkelijk aan Brazilië en wat niet? Marjon van Royen is een zeer bevlogen journaliste. In de 13 jaar dat zij correspondent is in Rio de Janeiro, beweegt ze zich met groot gemak door alle lagen van de diverse Latijns-Amerikaanse samenlevingen. Saar kan zij uiterst boeiend over vertellen.

De toegangsprijs is €7,50 en voor pashouders €5. Kaarten online te bestellen via de website van de bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nl of in een van de Amstelland bibliotheken.

 

Lees ook:Met Vera Mulder over geluk praten…
Lees ook:Bart de Koning in de bieb
Lees ook:KLM vliegt rechtstreeks naar Fortaleza
Lees ook:Mozaïeken van Raphael Samú bij Jan van der Togt
Lees ook:Zingen in koor in de Johanneskapel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.