Met Vera Mulder over geluk praten…

Vera Mulder, journaliste bij De Correspondent, komt in De Maand van de Geschiedenis op woensdag 18 oktober (19.30 uur) naar de Bibliotheek aan het Stadsplein om te (laten) praten over geluk. Het thema Geluk staat namelijk in oktober in de schijnwerpers.

Vera Mulder spreekt veel met activisten, muzikanten, sociaal werkers en meer die proberen collectief ongeluk en collectieve ongelijkheid te bevechten. Hun strijd is vaak persoonlijk, geboren uit een eigen positie van ongelijkheid of juist het willen inzetten van een privilege om bij te dragen aan de groei van een ander. De rode draad in elk van deze verhalen is dat de meesten wisten hun eigen cynisme te overwinnen toen ze zagen wat voor waarde ze hadden voor anderen.

Voor sommigen was dit bijvangst, voor anderen een doel op zich. Misschien is dit wel die gezochte weg naar geluk: strijden voor het geluk van een ander.

Vera Mulder schrijft verhalen over mensen waar altijd over, maar niet mee gepraat wordt. Ook maakt ze reportages over kleine en grotere maatschappelijke ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld racisme.

Kosten: lid €7,50 niet-lid €10 (inclusief proefabonnement op de Correspondent). Graag online reserveren via www.debibliotheekamstelland.nl of in een van de Amstelland Bibliotheken.

 

 

Lees ook:Sander Heijne over historie app in bieb
Lees ook:‘Op zoek naar geluk’ in de schouwburg
Lees ook:Esther Verhoef signeert roman ‘Tegenlicht’ bij Venstra
Lees ook:Jan Siebelink in bibliotheek Stadsplein
Lees ook:Adriaans nu beoogd lijsttrekker SP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.