Eigentijdse Macbeth in schouwburg

11_4Het Zuidelijk Toneel speelt vrijdag 8 april (20.00 uur) in Schouwburg Amstelveen Macbeth. Een Shakespeare-klassieker in een eigentijds jasje.

Toen Lucas De Man de Amerikaanse hitserie House of Cards zag dacht hij: dit is mijn Macbeth. Lucas combineerde dit gegeven met de noodlottige ervaring van voormalig Commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm en vroeg romanschrijver Jamal Ouariachi, winnaar van de BNG Literatuurprijs 2015, om met deze elementen een nieuwe tekst te schrijven. Ouariachi schreef een snedige en eigentijdse Macbeth waarin de complotten en intriges elkaar snel opvolgen. De continue strijd tussen de hoofdfiguren versluiert daar waar de echte macht zit. Maar wie kan het wat schelen, als de eigen muren op instorten staan.

Macbeth probeert zich staande te houden in een mediaspektakel waarin onzichtbare machthebbers – de heksen – Macbeth regeren. Maar kan dat nog als iedereen iets van hem wil en alles wat hij doet en zegt openbaar is? De ooit zo sterke liefde tussen Macbeth en zijn Lady Macbeth wordt op de proef gesteld als haar man gebroken terugkomt uit de oorlog. Zij zoekt naar de Macbeth van weleer, maar voelt dat er iets is veranderd. Terwijl hun macht toeneemt, verliezen zij steeds meer de wereld om hen heen en tenslotte ook elkaar.

Regie: Lucas de Man. Spel: Saskia Temmink (Gouden Kalf voor Oud Geld), Mark Kraan, Dennis Coenen, Ludo Hoogmartens, Servaas Petrov e.a. Tekstbewerking: Jamal Ouariachi, Lucas de Man. Kostuumontwerp: Sacha Zwiers

Voor aanvang van de voorstelling organiseert Schouwburg Amstelveen een Salon. De Salon is gratis toegankelijk met een entreebewijs voor de voorstelling. Voor meer informatie en het bestellen van entreebewijzen: www.schouwburgamstelveen.nl.

 

Lees ook:Staatsopera Tatarstan brengt Aïda in schouwburg
Lees ook:‘Hoe mooi alles’ over Leo Vroman in Schouwburg
Lees ook:‘Not the Tommy Cooper Story’ in Schouwburg
Lees ook:Conny Janssen Danst in schouwburg
Lees ook:‘Koeien’ van Mengelberg in schouwburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.