Staatsopera Tatarstan brengt Aïda in schouwburg

De Staatsopera van Tatarstan brengt in Schouwburg Amstelveen op donderdag 5 november (20.00 uur) de bekende opera Aïda (Verdi) in Schouwburg Amstelveen voor het voetlicht. Het groot orkest, koor en de beste solisten van Rusland veroveren bolgens de schouwburgdirectie gegarandeerd de harten van het publiek.

Met schitterende melodieën, hartverscheurende solo’s en duetten en de overweldigende Triomfmars vertelt de voorstelling een verhaal over liefde, macht en verraad in het oude Egypte.

Prinses Amneris, dochter van de Egyptische farao, houdt van de jonge veldheer Radamès. Hij kan haar liefde niet beantwoorden, want hij heeft een heimelijke relatie met de slavin Aïda. Zij is in werkelijkheid de gevangen genomen dochter van de koning van Ethiopië, het land waarmee Egypte in oorlog is. Hun liefde leidt uiteindelijk tot de ultieme opoffering.

Uitvoering en cast

Decors met de Nijl op de achtergrond, Egyptische paleizen en koninklijke vertrekken vormen samen met schitterende kostuums een rijke, traditionele enscenering.

Eén van de sterren in de cast is Oksana Kramareva, die de rol van Aïda voor haar rekening neemt. In 2008 won ze de internationaal befaamde Plácido Domingo Operalia voor jong, aanstormend talent. Kramareva heeft de afgelopen jaren gezongen in de prachtigste operahuizen van Verona tot Sydney.

‘Dirigent Renat Salavatov [...] leidt het orkest met goed gevoel voor het grote, romantische werk. De dynamiek, fraseringen, ritmen en kleuren waren doeltreffend,’ meldde Opera Nederland.

Salon

Voorafgaand aan de voorstelling vindt een salon plaats waarin operazanger en kenner Gerard Legeland meer achtergrond geeft over de opera.

 

Voor meer informatie en het bestellen van entreebewijzen: www.schouwburgamstelveen.nl.

 

Lees ook:Charkov staatsopera met Parelvissers in schouwburg
Lees ook:‘Koeien’ van Mengelberg in schouwburg
Lees ook:‘Hoe mooi alles’ over Leo Vroman in Schouwburg
Lees ook:Opera uit Londen op witte doek Cinema AV
Lees ook:Lulu: de dubbelzinnige kracht van de liefde

Eén reactie op “Staatsopera Tatarstan brengt Aïda in schouwburg

  1. gerben

    Mooi. Mogelijk stelt de VVD fractie nadien nog enkele schritelijke vragen aan het college van B&W, maar dit ter zijde.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.