Conny Janssen Danst in schouwburg

Schouwburg logo paars transparantIn 2017 is het 25 jaar geleden dat Conny Janssen haar eigen gezelschap Conny Janssen Danst oprichtte. Het gezelschap opent het jaar met een nieuwe dansvoorstelling, HOME, die op donderdag 2 februari in de Grote Zaal van Schouwburg Amstelveen is te bewonderen.

HOME stelt de vraag wat ‘thuis’ betekent. Een huis is vaak meer dan stenen, meer dan een fysieke ruimte. Waarbij ben je thuis, wat maakt dat je je thuis voelt? Waartoe behoor je? Een dansvoorstelling over mensen die hun plek zoeken in de wereld en bij elkaar.

Op het podium staat een groot ensemble van dertien dansers. Tijdens de voorstelling spelen soundscape artist Michel Banabila en cellist Maarten Vos live hun speciaal voor de voorstelling gecomponeerde muziek. Het werk van Conny Janssen werd in de afgelopen jaren veelvuldig onderscheiden en was te zien op nationale en internationale festivals.

Voorafgaand aan de voorstelling organiseert Schouwburg Amstelveen een inleiding. De zogeheten Salon is gratis toegankelijk met een entreebewijs voor de voorstelling.

Theateragenda

Ook Harrie Vermeulen (Jon van Eerd) is terug. Op vrijdag 3 februari maakt hij er weer een enorme puinhoop van. Diezelfde dag vertelt cabaretière Dorine Wiersma al zingend, gitaar spelend en persiflerend de verhalen van haar aan- en bloedverwanten.

Snorro, de alom geprezen familievoorstelling van het RO Theater is te zien op zaterdag 4 en zondag 5 februari. Ook op 5 februari is het met stoere gitaarsolo’s en vette lichtshows gevulde Kinderpopconcert (2+). Op woensdag 8 februari, cabaretier Roué Verveer met zijn theaterprogramma Op het laatste moment.

Voor het volledige programma, meer informatie en het bestellen van entreebewijzen: www.schouwburgamstelveen.nl.

 

 

Lees ook:Musical ‘Razend’ in Schouwburg Amstelveen
Lees ook:Volop theater en film in de voorjaarsvakantie
Lees ook:Ballet ‘Monumentaal’ van Introdans in schouwburg
Lees ook:Zomers proeven met Yvette van Boven in de bieb
Lees ook:Voorstelling over ‘plat flatgebouw’ in Poppentheater

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.