Kwartet Dirk Balthaus in Noorddamcentrum

 

Dirk Balthaus

Dirk Balthaus

Het kwartet van pianist Dirk Balthaus treedt vrijdag 30 januari (20.00 uur) op in het Noorddamcentrum te bovenkerk, in het kader van ‘Jazz in de buurt’. Hij is volgens de organiserende stichting Tpodium een geboren pianist, alsmede een genuanceerde en gemotiveerde componist en arrangeur. Van Duitse origine, maar inmiddels Amsterdammer in hart en nieren.

Eens werd hij omschreven als een van de fijnzinnigste pianisten van der lage landen. De rest van zijn kwartet bestaat ook uit ‘all-rounders’. Zij zijn:  Jörn Anders op trompet, Sven Schuster, contrabas en Joost Kesselaar op drums.

Jörn Anders is een van de toonaangevende trompettisten in het Noorden van Duitsland. Hij is oprichter van de “Non-Electrical Association” (NEA) en de Nordwest Bigband en een ervaren componist en arrangeur. Zijn spel is zeer melodieus. Zijn oude studiegenoot Dirk Balthaus heeft hem voor deze avond als solist uitgenodigd.

Bassist Sven Schuster, op veel podia een goede bekende, is al vele jaren een muzikale bondgenoot van deze twee heren. Voeg er meesterdrummer Joost Kesselaar toe aan dit gezelschap en het belooft een spannende en mooie avond te worden met Jazzmuzikanten die de klanken recht uit het hart laten komen.

Lees ook:Amstel Big Band’ sluit ‘Jazz in de Buurt
Lees ook:Trio Jeroen van Helsdingen in Open Hof
Lees ook:Maaike den Dunnen in De Bolder
Lees ook:Jonn Reyna Kwartet in Bolder
Lees ook:Amstel Big Band in Openluchttheater

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.