Jonn Reyna Kwartet in Bolder

 

JONN REYNA

Het Jonn Reyna Kwartet speelt vrijdagavond (6 maart) in de Bolder, een concert onder de koepel van het door stichting Tpodium georganiseerde “Jazz in de buurt’. Jonn Reyna gaat als pianist in de jazzwereld al wat jaren mee en heeft zo zijn eigen stijl ontwikkeld.

Maar wel een stijl men niet onder één bepaalde noemer kan plaatsen. Hij componeert veel van eigen werk en ook voor andere musici. Onlangs nam hij de CD Cónsilidaó op. Voor de oorspronkelijke opnamen heeft hij zijn muzikale contacten uit de USA en Europa aangesproken, onder wie Rick Margitza (sax), Gene Jackson (drums), Joris Teepe (bas), Philip Harper (trompet), Dimitri Shapko (tenor sax) en lead zangeres Deborah Carter.


Het resultaat een kleurrijke compositie van diverse stijlaccenten en improvisatie uitgevoerd in perfectie. Jonn noemt het ‘a dream come true’.  In de Nederlandse bezetting zal hij als kwartet optreden met bassist Joris Teepe, die ook eerder met zijn kwartet in de Bolder de zaal fascineerde. Dimitri Shapko is een saxofonist van formaat die bij tijd en wijle NL aandoet.

De bekende allround drummer Joost Kesselaar zal zorgen voor de nodige swing die avond. Het live optreden is een soort primeur.


 


 


Lees ook:Jonn Reyna Trio: jazzconcert in Villa Randwijck
Lees ook:Kwartet Joris Teepe in De Bolder
Lees ook:Maaike den Dunnen in De Bolder
Lees ook:Jasper Blom (sax) met band in de Bolder
Lees ook:Wijkfeest in Groenelaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.