Trio Jeroen van Helsdingen in Open Hof

OB6SIONS4

In het kader van de door stichting Tpodium georganiseerde serie ‘Jazz in de buurt’ treedt vrijdag 16 maart (20.00 uur)  in ’t Open Hof aan de Burg. Haspelslaan 129 het trio Jeroen van Helsdingen op. Titel van het programma: ‘For Old Times Sake’. 

Die titel herbergt een beetje nostalgie, omdat het trio bestaat uit de muzikanten die een flink aantal jaren de band formeerden van het fameuze live radioprogramma van Radio 6 ‘Mijke’s Middag’ (Mijke van Wijk).

https://www.youtube.com/watch?v=u1Dv1LNDQv8

Het concert bestaat uit stukken van  Billy Strayhorn, George Coleman,  Chick Corea, Wayne Shorter, Quincy Jones, Stevie Wonder’s ‘isnt she lovely’ en enkele Jazzy vertalingen van de Beatles.

Het trio bestaat uit Jeroen van Helsdingen – piano; Sven Schuster – contrabas; Victor de Boo drums. Jeroen studeerde aan het Haags Conservatorium waar hij in 1991 zijn masters ontving en een jaar later won hij de prijs voor ‘Beste Solist’ in de Friese hoofdstad Leeuwarden.

Sven een dijk is behalve contrabassist, ook muziekleraar, componist, arrangeur en dirigent van de bekende ‘Amstel Big Band’ waarmee hij eerder ook in het Openlucht Theater van Amstelveen optrad. Hij werd 1965 geboren in Wolfsburg, Duitsland. Momenteel woont hij geruime tijd in Amsterdam.

Victor, die destijds bandleider van de Ob6sions was, kon qua begeleiding, elk genre aan.

 

 

 

 

Lees ook:‘Ob6sions’ in Westend
Lees ook:Amstel Big Band’ sluit ‘Jazz in de Buurt
Lees ook:Jazz van Hybris in De Meent
Lees ook:Hybris in De Meent
Lees ook:Jazz met Robert Rook Trio in Villa Randwijck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.