Philomena in Cinema Amstelveen

PHILOMENA_RAW_0084.TIFMorgen (woensdag 12 maart) draait voor het laatst in Cinema Amstelveen de film Philomena, naar een waar gebeurd verhaal over Philomena Lee. Als tiener moet zij haar buitenechtelijke zoontje ter adoptie afstaan, op aandringen van de Ierse Katholieke gemeenschap waarin zij woonde. Met Judi Dench werd de film een hartverwarmend komisch drama.

Als Philomena vijftig jaar later tracht haar kind terug te vinden en daarbij op veel verzet stuit uit de kerkelijke organisatie, krijgt ze hulp van BBC journalist Martin. Die ziet in het verhaal een mooie comeback voor zijn onlangs geruïneerde carrière. Maar als tijdens hun zoektocht de puzzelstukjes op zijn plaats beginnen te vallen, ontstaat een ontroerende vriendschap tussen beiden, gebouwd op het verlangen de waarheid boven tafel te krijgen over het onrecht wat Philomena is aangedaan.


Het scenario van Philomena, geschreven door Steve Coogan en Jeff Pope, heeft op het prestigieuze filmfestival van Venetië de ‘Award voor Best Screenplay’ gewonnen. De jeugd kan in Cinema Amstelveen kiezen uit Het Regent Gehaktballen 2 (in 3D), Mr Peabody & Sherman en K3 Dierenhotel. Zie verder: www.schouwburgamstelveen.nl.

 

Lees ook:‘Knielen op een bed violen’ in Cinema AV
Lees ook:‘Spotlight’ nog 1keer in Cinema Amstelveen
Lees ook:Eerste Ladies Morning in Cinema Amstelveen
Lees ook:Film ‘Spotlight’ in Cinema Amstelveen
Lees ook:Jan Siebeling komt naar Cinema Amstelveen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.