Musical van Büchs ‘Kleine blonde dood’ in schouwburg

De-kleine-blonde-dood-Albert-Verlinde-Entertainment-475x318[1]Van het door Boudewijn Büch geschreven boek ‘De Kleine Blonde Dood’ heeft Albert Verlinde Entertainment nu een musical geproduceerd. Die is zaterdag 22 februari te zien in  Schouwburg Amstelveen. Het verhaal, eerder verfilmd met Anthonie Kamerling in de hoofdrol, gaat over verlies, verdriet en machteloosheid, maar ook over de sprankelende energie van een vrolijk, jong ventje dat iedereen in zijn omgeving inpakt.

Voor deze muzikale theaterversie is een cast samengesteld die bestaat uit William Spaaij in de rol van de intrigerende Boudewijn, Marjolein Teepen als lerares Mieke, Margreet Boersbroek als vriendin Fleur en Boudewijns getraumatiseerde vader Rainer wordt vertolkt door Frans van Deursen.

De rol van Mickey wordt afwisselend gespeeld door drie talentvolle jongetjes. Het creatieve team van ‘De Kleine Blonde Dood’ bestaat uit een groep professionals die eerder samengewerkt heeft aan het succesvolle ‘Ramses’. De voorstelling wordt geregisseerd door Peter de Baan en het script is geschreven door Dick van den Heuvel. Ad van Dijk, componist van onder andere ‘Cyrano’ en ‘Joe’, heeft speciaal voor ‘De Kleine Blonde Dood’ nieuwe muziek gecomponeerd.

De musical ging op 9 december in première in de Koninklijke Schouwburg te Den Haag Er volgden lovende reacties.  ‘De Kleine Blonde Dood’ beschrijft het leven van de artistieke Boudewijn die een kind verwekt bij zijn oude basisschool lerares Mieke. Hoewel Boudewijn eerst niets van Mickey moet hebben, groeit zijn liefde voor het jongetje met de dag. Op een bepaald punt besluit hij het kind in huis te nemen en voor Mickey te zorgen, aangezien zijn moeder Mieke drukker is met haar alcoholische verslaving. Vanaf dat moment verandert het leven van Boudewijn en Mickey volkomen, zeker als het jongetje hevig ziek wordt. Boudewijn komt voor een keuze te staan die ieders hart doet breken.

 

Lees ook:Jongens en meisjes voor musical gezocht
Lees ook:Lezing over Ida Gerhardt op Wester-Amstel
Lees ook:Audities voor Legally Blonde op 9 juli
Lees ook:Eindmusicals groep 8 in de schouwburg
Lees ook:Concert van musical vereniging in Noorddamcentrum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.