Eindmusicals groep 8 in de schouwburg

SamenwerkenIn juni en juli voeren leerlingen van groep 8 van drie Amstelveense basisscholen uit Amstelveen hun eindmusical op in de schouwburg. Vanaf donderdag 26 juni worden de Kleine Zaal, de kleedkamers en de artiestenfoyer daar door hen overgenomen. De artiesten in spé hebben een jaar hard gewerkt en dat wordt in groep 8 afgesloten met swingende en humoristische musicals voor ouders, familieleden, leerkrachten en andere belangstellenden. De afgelopen weken hebben de leerlingen druk gerepeteerd om de traditionele eindmusical  in een echte theateromgeving op te voeren.

De 2e Montessorischool had donderdag (26 juni) de primeur met de musical ‘Sneeuwwitje en de 7 gangsters’. De 1ste Montessorischool volgt als tweede school met de populaire musical ‘De TV Kantine’,  geschreven door Carlo Boszhard. Groep 8 van de Martin Luther Kingschool sluit de reeks af met de musical ‘De verborgen vallei’.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank Amstel en Vecht en is ontstaan door de wens van zowel de schouwburg als de Rabobank om zoveel mogelijk kinderen in aanraking te brengen met theater. “Wij willen samen met de schouwburg op een spraakmakende manier cultuur dichter bij de jeugd brengen”, zegt directeur Particulieren van de bank.

Lees ook:‘Schools’ Porgy & Bess in schouwburg
Lees ook:MDA-leerlingen met musical voor volle zalen
Lees ook:Rabobank hoofdsponsor van schouwburg
Lees ook:Financieel steuntje in de rug voor verenigingen
Lees ook:Audities musical Fame bij Muziekschool

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.