Kleurige dansvoorstelling in Amstelveens Poppentheater

Twee turven hoog festival Almere © Saris & den Engelsman 2012Een grappige dansvoorstelling voor de kleintjes, zaterdag 5 en zondag 6 oktober in het Amstelveens Poppentheater.  De Dansmakers Amsterdam komen dan in samenwerking met ‘Twee Turven Hoog’  de peutervoorstelling ‘Kleur’ geven. Die op zaterdag begint om 14.30 uur en de voorstelling op zondag om 11.00 uur. De start is een witte vloer van papier. Er staan zeven witte emmers en verder zijn er twee in het wit geklede dansers.

Als een emmer open gaat, blijkt daar blauwe verf in te zitten. En in de andere emmers? De dansers beginnen te kruipen, rollen en draaien over de vloer. Ze laten gekleurde sporen achter op het papier, in rood, blauw, geel en groen. Langzaam ontstaat er een kleurrijk schilderij, niet alleen gemaakt met kwasten, handen en voeten, maar met het hele lichaam. Aan het einde van dit kleurrijk feestje kunnen de jonge toeschouwertjes om het schilderij lopen en kijken wat de dansers hebben gemaakt.

image008Gaia Gonnelli is een Italiaanse danseres, choreograaf en docent, werkzaam in Amsterdam. Ze danste onder anderen in choreografieën van Wies Bloemen, Krisztina de Châtel en het Hans Hof Ensemble. In 2009 begon Gaia werk te maken voor kinderen.

‘Kleur’ is haar tweede productie. Toegangsprijs € 8,00.
Telefonisch reserveren kan op dinsdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 14.00 uur via 020-6450439 of via www.Amstelveenspoppentheater.nl

 

Lees ook:‘Hatsjoe’ in poppentheater voor kinderen van 2 jaar en ouder
Lees ook:Kookboek-schrijfster Joke Boon bij Venstra
Lees ook:Spel met weinig woorden in Poppentheater
Lees ook:Ned. Dans Theater komt met ‘Symbolen’ naar AV
Lees ook:Introdans met gezinsvoorstelling over stoelendans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.