Introdans met gezinsvoorstelling over stoelendans

Feb04 GZ SO YOU THINK YOU CAN STOELENDANS -f- PieterHenket_PF05Het gerenommeerde gezelschap Introdans staat op zondag 4 februari (15.00 uur) in Schouwburg Amstelveen met de familievoorstelling ‘So you think you can stoelendans’  voor iedereen die ouder is dan zes jaar.

De Nederlandse choreograaf David Middendorp, die de jury’s van America’s Got Talent en Britain’s Got Talent versteld deed staan, maakt nieuw werk. Daarnaast brengt Introdans de Nederlandse première van twee swingende en onstuimige ‘stoelendanschoreografieën’ van Alexander Ekman en Ángel Rodríguez. Het doldwaze Purple Fools van Mauro de Candia maakt het dansfeest compleet.

David Middendorp weet als geen ander live performance en virtuele dans op vanzelfsprekende en wezenlijke manier te combineren. Als zoon van een ingenieur en een kinderboekenillustratrice kreeg hij de voorliefde voor techniek en animatie met de paplepel ingegoten. In zijn dansproducties gebruikt hij beide. Voor zijn nieuwe creatie voor deze voorstelling neemt hij zijn succesvolle America’s Got Talent-duet als startpunt en de stoel als inspiratiebron.

Het werk van de Zweedse choreograaf Alexander Ekman kenmerkt zich vooral door een fantastisch gevoel voor humor en een meesterlijke timing. Dit is in de onstuimige ‘stoelenchoreografie’ die hij creëerde als onderdeel van zijn productie Whim niet anders. In Nine Words laat de Spaanse choreograaf Ángel Rodríguez zien hoe stoelen ook juist strak geformeerd kunnen worden. Rodríguez maakt in dit programma zijn Nederlandse debuut. Speciaal voor deze gelegenheid breidt hij zijn stoelendanschoreografie voor tien dansers uit met een nieuw duet. De Italiaanse choreograaf Mauro de Candia laat in Purple Fools zijn fantasie de vrije loop, waarbij uiteraard opnieuw een belangrijke rol voor de stoel is weggelegd. In een ballroom-achtig decor spelen tien dansers – gehuld in chique avondkleding – een meesterlijk spel van uitdaging, verleiding en uiterlijk vertoon, op aangedikt nostalgische uitvoeringen van muziek van o.a. Offenbach, Vivaldi, Strauss en Mozart.

 

Lees ook:‘Shearing the Wolves’ (dans) in Schouwburg
Lees ook:Werk van 5 choreografen bij Introdans in schouwburg
Lees ook:Introdans met 5***** ballet in schouwburg
Lees ook:Ned. Dans Theater komt met ‘Symbolen’ naar AV
Lees ook:Afgestudeerd theatertalent met drie korte stukken in Schouwburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.