Gitarist Rik Spann speelt in de Johanneskapel

De akoestische gitarist en componist Rik Spann geeft vrijdag 15 maart (20.00 uur, zaal open 19.30 uur) een concert in de Johanneskapel aan de Amsterdamseweg 311. De toegang is vrij, wel kan men een vrijwillige bijdrage geven en na afloop wordt voor een hapje en een drankje gezorgd.

Het is een initiatief van de Lutherse kerkgemeenschap.  Spann schreef heel verschillende composities. Als musicoloog raakte hij gefascineerd door muziek uit renaissance en barok (Dowland, Scarlatti, Monteverdi, Bach). Als gitarist exploreerde hij vele stijlen, bijvoorbeeld ‘fingerpicking’, zoals ontwikkeld door Chet Atkins, Leo Kottke en Harry Sacksioni.

Ook volkse stijlen als flamenco, bossa nova, country en blues leverden een bijdrage aan het oeuvre van Spann. Dit alles leidt tot een geheel eigen sfeer en geluid.  www.luthersamsterdam.nl/johanneskapel .

Inlichtingen over het concert bij cantor / organiste Marjon Ittner (tel.06 11411674). Inlichtingen over de Johanneskapel bij diaconaal werker Judith van den Berg (tel. 06 51969077).

Lees ook:Harry Sacksioni in P60
Lees ook:Gratis koopzondagconcert gitarist Martin Lichters
Lees ook:Barokconcert in Johanneskapel
Lees ook:Nu ook lunch bij ‘Jazz in het Dorp’
Lees ook:Flamenco met Maria Juncal in Schouwburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.