Barokconcert in Johanneskapel

Sara Guttvill

Sara Guttvill

In de Johanneskapel (Amsterdamseweg 311) wordt vrijdagavond 21 juni (20.00 uur) weer een concert gegeven.  Het wordt uitgevoerd op twee barokviolen, een kistorgel en door een mezzosopraan. Op het programma staan de Italiaanse cantate Armida abbandonata, vier aria’s uit de bundel Deutsche Arien van G.F. Haendel, een bewerking van het Spaanse lied La Folia van A. Vivaldi en een Vioolsonate van J.S. Bach. De mezzosopraan is Sára Gutvill, de barokviolisten zijn Elisabeth IngenHousz en Sara Hochstenbach en Marjon Ittner bespeelt het orgel.. De Hongaarse Sára Gutvill volgde haar zangopleiding bij Pierre Mak op het Conservatorium van Amsterdam. Ze treedt regelmatig op met de pianist Harimada Kusuma en was ook vorig jaar vaak te horen in de Johanneskapel.

Aan het Amsterdamse conservatorium doceert zij tegenwoordig ook ‘Duits voor zangers’. Ook violiste Elisabeth IngenHousz studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en is geregeld  concertmeester bij verschillende ensembles, waaronder de Philharmonia Amsterdam.Violiste Sara Hochstenbach studeerde aan het Utrechts Conservatorium en  bij  professor Zakhar Bron in Duitsland. Zij is sinds 2004 concertmeester bij Concerto Brabant en bespeelt vaak oude instrumenten.

Organiste Marjon Ittner is sinds 2011 cantor-organiste van de Johanneskapel en daarnaast werkzaam als dirigente, muziekdocente en docent muziektheorie. Zij volgde haar orgelstudie bij Bernhard Haas in Stuttgart en Pieter van Dijk in Amsterdam.. Nu volgt zij  nog orgellessen bij Anton Pauw in Haarlem. De kapel is open vanaf 19.30 uur. De toegang is vrij. Een vrijwillige bijdrage, na afloop, is welkom. www.luthersamsterdam.nl/johanneskapel . Inlichtingen over het concert bij cantor-organiste Marjon Ittner (tel.06 11411674). Inlichtingen over de Johanneskapel bij diaconaal werker Judith van den Berg (tel. 06 51969077).

Lees ook:Gitarist Rik Spann speelt in de Johanneskapel
Lees ook:Nu ook orgel- en pianoles in Johanneskapel
Lees ook:Repetities ‘De kapel zingt’ starten 2 oktober
Lees ook:Zingen in koor in de Johanneskapel
Lees ook:Ook Kruiskerk in Piano Promenade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.