Twee voorstellingen van ‘Next to normal’ in de schouwburg

“Next to Normal’, bekroond met de prestigieuze Pulitzer Prize 2010 en drie Tony Awards, staat op zaterdag 7 en dinsdag 10 april (20.00 uur) op het podium van Schouwburg Amstelveen. Musicalster Simone Kleinsma en Freek Bartels spelen de hoofdrollen in de Nederlandse versie van deze kleinschalige Broadwaymusical. De musical vertelt het verhaal van een op het eerste gezicht doodnormale vrouw, echtgenote en moeder, die vecht met een ingrijpende gebeurtenis en de impact daarvan op haar gezin. Een familie die probeert om te gaan met een situatie die niet normaal is, maar wel begrijpelijk.‘Next to normal is something much more than a feel good musical. It is a feel everything musical’ (New York Times).
‘Een intrigerend vlechtwerk van dialogen en songs die eveneens dialogen zijn, op popachtige muziek die effectief laat horen hoe snel de stemmingen bij zo’n bipolaire stoornis kunnen wisselen’, meldde eerder NRC Handelsblad.Behalve Simone en Freek zijn René van Kooten, Wim Van Den Driessche en de jonge talenten Michelle van de Ven en Jonathan Demoor te zien in de musical. Next to Normal ging in 2009 op Broadway in New York in première. De recensenten noemden het stuk een ‘belangwekkende musical, die amuseert, maar ook raakt’ en een ‘voorbode van een nieuwe generatie musical’.

Simone Kleinsma zegt het bijzondere ervan te vinden dat de musical een geheim heeft.  “Mensen die van musical houden, krijgen alles waar ze voor komen: meeslepende muziek, prachtige liedteksten en scherpe humor die wrang aanvoelt. Maar het gaat nog een stapje verder dan dat. Het is verrassend, confronterend en zeer herkenbaar.” Freek: “Een ongewone, maar fantastische musical. Een sterk verhaal met prachtige muziek.”

Lees ook:Simone Kleinsma weer in Schouwburg
Lees ook:Musical A Chorus Line terug in AV
Lees ook:Musical ‘A Chorus Line’ in schouwburg
Lees ook:Extra voorstelling Simone Kleinsma
Lees ook:Simone van den Eertwegh in schouwburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.