Stadshart: 1541 boxen voor kinderverjaardagen

De actieweek in het Stadshart voor Stichting Jarige Job heeft 1541 verjaardagsboxen opgebracht. De inzamelingsactie was bestemd voor kinderen die wegens armoede een cadeautje en traktaties voor derden op hun verjaardag ontberen.

Huib Lloyd, voorzitter van Stichting Jarige Job kreeg een cheque overhandigd uit handen van manager Ben Verheijen van het winkelcentrum.

De kinderen werden door Huib Lloyd bedankt voor hun bijdrage. Voor meer informatie: www.stadshartamstelveen.nl

“Een geweldig resultaat”, zei Lloyd. “Hartverwarmend te zien dat mensen het goede doel een warm hart toedragen. We danken iedereen die een donatie heeft gedaan en Stadshart Amstelveen voor de samenwerking.”

 

Foto: Anko Stoffels.

Stichting Jarige Job stelt verjaardagsboxen samen ter waarde van €35, met alles erop en eraan. De verjaardagsbox bevat producten die nodig zijn voor het vieren een kinderverjaardag, zoals verjaardagscadeaus, een traktatie voor op school, slingers en taartingrediënten. Stichting Jarige Job werkt onder meer samen met de Voedselbank. Van de gezinnen die daar geregistreerd staan, is het duidelijk dat ze in financiële nood verkeren. De stichting werkt ook samen met andere maatschappelijke organisaties en instellingen die zich richten op dezelfde kwetsbare groep. Zoals Jeugdsport- en cultuurfonds, Stichting Leergeld, Nationaal Fonds Kinderhulp en Stichting Het Vergeten Kind. Voor meer informatie: www.stichtingjarigejob.nl

 

 

Lees ook:Inzameling verjaardagscadeaus arme kinderen
Lees ook:Groot Kerstkoor kan deelnemers gebruiken
Lees ook:Stichting wil gesprekskring voor Amstelveense stiefmoeders
Lees ook:Expositie werk van schilder Van Vugt bij Van der Togt
Lees ook:Sinterklaasfeest voor kinderen van de Voedselbank

7 reacties op “Stadshart: 1541 boxen voor kinderverjaardagen

 1. Rotary-vriendje

  Heerlijk zo’n publieke vernedering van in armoede opgroeiende kinderen. Geen beleid om armoede tegen te gaan. Zonder kloof geen ‘dolce vita’ in Amstelveen…..

    /   Beantwoorden  / 
 2. Frank

  Moet de foto van zo’n kind er nu bij? Nu weet de hele straat en klas het.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Allochtoon

   Maakt mijn kinderen niets uit. Die staan toch dagelijks in de krant.

   Trouwens toen Samsom zijn kind, met wat problemen, er bij een verkiezing bij sleepte, toen hoorde ik je niet.

     /   Beantwoorden  / 
 3. Elias

  Werkt die stichting alleen in Amstelveen dan? Ik dacht landelijk. Maar het is goed om een volstrekt particulier initiatief weer eens te duiden als voortkomend uit Amstelveens falend beleid…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank Bikker

   Om uw retorische vraag te beantwoorden. Het is een landelijk , particulier initiatief, maar het is ook een locaal initiatief van het voormalig raadslid van de VVD, Tom Ponjee om in allerlei subsidies voor de minima het mes te zetten onder het motto; werk moet lonen. ( zeker met een schoonmaakbaantje van 15 uur) Diezelfde Tom Ponjee die zeer trots was op het feit dat hij er mede voor gezorgd had, dat dat zwembadje in de Poel à raison van 825.000 € er kwam. Zeker een kwestie van prioriteiten.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Elias.

    Ik dacht dat het onder aanvoering van D66 er destijds om ging dat werken wel aantrekkelijk moest worden gemaakt en het dat door allerlei lokale (en landelijke) voorzieningen t.b.v. uitkeringsgerechtigden niet meer was. Welke subsidies voor minima vielen op voorstel van Ponjee weg?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank

     Formeel heb je gelijk, maar sinds wanneer voert mevr. Van Veeningen iets aan in onze gemeente. Zij is toch gewoon de loopjongen van Raat.

       /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.