Inzameling verjaardagscadeaus arme kinderen

Foto: Stadshart Amstelveen

De Stichting Jarige Job houdt van 3 tot en met 11 juni in het Stadshart een inzameling om verjaardagscadeaus te geven aan arme kinderen. Daarbij helpt het Stadshart door een winkel beschikbaar te stellen.

Voor meer dan 61.000 Nederlandse kinderen kunnen hun verjaardag niet vieren omdat er thuis te weinig geld is, zegt de stichting. Zij zorgt er voor dat kinderen een ‘verjaardagsbox’ ontvangen en daarmee hun verjaardag kunnen vieren. Stadshart Amstelveen en de stichting roepen in de actieweek iedereen op samen zoveel mogelijk verjaardagsboxen te realiseren. Dit kan in de speciale pop-up ‘Jarige Job Shop’.

Bezoekers kunnen aan de hand van een verlanglijstje cadeaus voor in de verjaardagsboxen kopen en die doneren in de Jarige Job Shop op het Nieuwe Loopveld, tegenover C&A. De pop-up Jarige Job Shop is geopend van zaterdag 3 juni tot en met 11 juni van 10:00 – 18:00 uur (maandag vanaf 13:00 uur en zondag en 2e Pinksterdag vanaf 12:00 uur). Voor meer informatie: www.stadshartamstelveen.nl

 Herkenbaar

In de Jarige Job Shop worden de gedoneerde cadeaus gesorteerd op leeftijd en geslacht. De vrijwilligers in de winkel kunnen de bezoeker informeren over de actie en welke producten geschikt zijn voor donatie. De ondernemers in het Stadshart  dragen ook een steentje bij. Bij een groot deel van de winkels staan geschikte producten voor de actie herkenbaar uitgestald voor en in de winkel. Bij Albert Heijn wordt nog eens extra opgeroepen ook producten te doneren voor de Voedselbank Amstelveen.

“Met grote regelmaat organiseren wij evenementen voor kinderen in ons winkelcentrum, maar we laten ook graag ons stadshart spreken en zetten ons in voor het goede doel. Het is schrijnend dat er zoveel kinderen in Nederland zijn voor wie het vieren van een verjaardag niet zo vanzelfsprekend is als het lijkt. Voor deze groep kinderen gaan wij samen met Stichting Jarige Job ons uiterste best doen om zoveel mogelijk verjaardagsboxen te kunnen vullen. We roepen onze bezoekers dan ook op om een steentje bij te dragen om zo het vieren van een verjaardag van kind mogelijk te maken”, zegt centrummanager Ben Verheijen van het Stadshart.

 Voedselbank

Stichting Jarige Job stelt verjaardagsboxen samen ter waarde van €35, met alles erop en eraan. De verjaardagsbox bevat producten die nodig zijn voor het vieren een kinderverjaardag, zoals verjaardagscadeaus, een traktatie voor op school, slingers en taartingrediënten. Stichting Jarige Job werkt onder meer samen met de Voedselbank.

Van de gezinnen die daar geregistreerd staan, is het duidelijk dat ze in financiële nood verkeren. Ook werkt de stichting samen met andere maatschappelijke organisaties en instellingen die zich richten op dezelfde kwetsbare groep. Zoals Jeugdsport- en cultuurfonds, Stichting Leergeld, Nationaal Fonds Kinderhulp en Stichting Het Vergeten Kind. Voor meer informatie: www.stichtingjarigejob.nl

 

Lees ook:Stadshart: 1541 boxen voor kinderverjaardagen
Lees ook:Sinterklaasfeest voor kinderen van de Voedselbank
Lees ook:1e shop Maza mediterrane specials in Stadshart
Lees ook:Voedselbank zoekt vrijwilligers supermarktactie
Lees ook:Voedselbank mocht gratis winkelen bij Kruidvat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.