Serious Kerst in glazen huis Stadsplein gestart

Herbert Raat bij Serious Kerst

Van de massa in Breda voor het glazen huis van Serious Request was op het Stadsplein geen sprake. Maar de lokale variant Serious Kerst, waarvan de opbrengst ook naar Breda gaat, is goed bedoeld. Het was trouwens even zoeken geblazen, want het plaatselijke glazen huis staat niet – zoals eerder aangekondigd – bij de ijsbaan, maar nu voor boekhandel Venstra en de bibliotheek. Dat laatste wist RTVAmstelveen, die voor het lokale spektakel zorgt, naar eigen zeggen pas donderdag.

Ander verschil met de kooi waarin Hilversumse DJ’s zich in Breda opsluiten, is dat in het Amstelveense glazen huis de deur open kan, omdat daar doorlopend min of meer (on) bekende plaatsgenoten worden geïnterviewd.

Zoals raadsleden, wethouders, waarschijnlijk de Stadsdichter en anderen typen uit het lokale old boys network. Burgerbelangen in de gemeenteraad liet al vast weten dat de fractievoorzitter van die partij, Jitze Bakker, zaterdagmorgen te gast is. Net als andere fractievoorzitters natuurlijk.

Bakker heeft voor Naturally 7 – Fix You  gekozen.  Hij zal een bedrag overhandigen, dat  de fractieleden en bestuur van bbA  hebben ingezameld, laat de partij weten. “Als meer bbA – leden iets willen bijdragen kunnen ze dit laten weten aan [email protected].

De opening zou door burgemeester Mirjam van ’t Veld worden verricht, maar die lag wegens ziekte onder de wol, zodat locoburgemeester Herbert Raat haar verving. Overigens niet met een openingsspeech, maar door zich te onderwerpen aan een vraaggesprek, waarin vrijwel uitsluitend al bekende zaken aan de orde kwamen. Over Stadsplein, Zorg, klokken in de Annakerk en A9. Om maar wat te noemen. Toch nog een nieuwtje: Raat eet tweede kerstdag met zijn moeder en gezin in een restaurant in de Achterhoek, waar zijn wieg stond.

Handjevol

Buiten het glazen huis stond tijdens de opening een op twee handen te tellen aantal Amstelveners, dat daarna tot twee of drie afnam. Maar misschien komt het nog, want Serious Kerst duurt tot 25 december. Wie er heen gaat kan een plaat aanvragen en daarvoor betalen. Bijdragen in een bus te storten graag, die aanvankelijk totaal niet zichtbaar was, wat medewerkers trachtten op te lossen door affiches tegen het van glas gemaakte reservoir te plakken. Maar men kan ook geld overmaken: NL96ABNA0604708084, t.n.v. Serious Kerst; telefoon: Tel 020 547 8585.

 Rolling Stones

Raat vroeg muziek van de Rolling Stones en Bob Dylan aan. De landelijke actie is bedoeld voor het bestrijden van longontsteking bij kinderen in ontwikkelingslanden. Het fenomeen ‘longen’ bracht een van de twee verslaggeefsters dus tot de vraag of die A9 niet voor nog meer vervuilde lucht gaat zorgen. Maar volgens Raat rijdt iedereen over tien jaar elektrisch. Hij zei verder dat het Oude Dorp gezellig is geworden en de vooruitzichten voor het Stadshart ook goed zijn, onder meer door de komst van warenhuis Hudson’s Bay in het voormalige V&D-gebouw dat daartoe zal worden verbouwd en uitgebreid, plus een hotel. Raat benadrukte nog maar eens dat Amstelveen nu eenmaal een aantrekkelijke gemeente is, wat druk op de woningmarkt geeft.

Geen hufterigheid

Maar het is vooral een nette gemeente, zei Raat. “Hufterigheid kreeg hier nog niet de overhand.” Hij voorziet dat de landelijke verkiezingen in maart ook lokaal hun weerslag vinden, doordat allerlei partijen in de gemeenteraad van zich laten horen. “Iedereen wil zich een beetje in de kijker spelen.” Wat bouwprojecten betreft moet volgens hem Amstelveen zich niet gek laten maken door projectontwikkelaars, maar de tijd nemen om goed te overdenken wat in de toekomst nodig zal zijn.

Journalistiek

Over de lokale journalistiek wilde hij desgevraagd ook wel wat kwijt, maar hij bleef voornamelijk steken in RTVA zelf, de gemeentelijke zender die hij bewierookte. Zelf leest hij drie dagbladen. Er werd hem nog even naar de lokale kranten gevraagd (waarvan er overigens nog maar één wekelijks verschijnende over is). Met die redacties gaat het niet goed, wist hij. Zij staan onder zware druk, moeten met weinig mensen veel pagina’s maken en hebben voor echt journalistiek werk nauwelijks tijd. Digitale media kwamen helemaal niet aan bod.

Tot 25 december is er 125 uur live radio. Wie er bij wil zijn, kan langskomen. Zie ook: http://seriouskerst.nl/

 

Lees ook:Serious Kerst brengt ruim 15 mille op
Lees ook:Serious Kerst brengt 1/3 minder op dan 1e editie
Lees ook:‘Serious Kerst’ in glazen huis op Stadsplein
Lees ook:Humberto Tan sluit Serious Kerst af
Lees ook:‘Glazen Huis’ in Oude Dorp

71 reacties op “Serious Kerst in glazen huis Stadsplein gestart

 1. Gerben

  You want it darker.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Robert van Waning

  “Hufterigheid kreeg hier nog niet de overhand,” zegt Herbert Raat.

  Kennelijk leest hij nooit de reacties op dit forum en komt hij ‘s avonds niet op het Stadsplein waar jongeren onder de luifel tegenover P60 veel overlast veroorzaken met hun hufterige gedrag. Ik denk niet dat dit de enige plek is.

  Aangezien Raat zich nauwelijks bemoeit met handhaving, komt hij niet in aanraking met de praktijk op dat gebied en heeft hij daarvan dus een vertekend beeld.

  Bovendien word ik hier nog regelmatig herinnerd aan een buitengewoon hufterig interview van deze wethouder(?) in het ‘andere medium’.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Gerben

  Keep Christ in your Christmas.

    /   Beantwoorden  / 
 4. frank bikker

  Leuk artikel. M.n. zoals de hr. Raat geïnterviewd werd voor een enthousiaste meute Amstelveners van wel 2 of 3 mensen.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Gerben

  Hoeveel kids stierven in Amstelveen in de laatste twee maanden aan longontsteking? Amstelveenz meetz..
  Aleppoz… Te Kronenburg is ruimte!

    /   Beantwoorden  / 
 6. Robert van Waning

  De vooruitzichten voor het Stadshart zouden volgens Raat ook goed zijn, onder meer door de komst van warenhuis Hudson’s Bay in het voormalige V&D-gebouw.

  Hij rept met geen woord over de ingrijpende verbetering, verruiming en verfraaiing van het winkelcentrum Stadshart door eigenaar Unibail Rodamco. Deze wenselijke ontwikkeling bevindt zich in een impasse door het onvoorspelbare en onbetrouwbare beleid van deze bestuurder.

  Raat ontvangt Hudson’s Bay met de rode loper maar laat ondertussen Unibail Rodamco barsten. Laat dit een waarschuwing zijn voor de eigenaars van Hudon’s Bay: Dit gemeentebestuur is niet te vertrouwen.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Tante Ria

  Zijn er al maatregelen getroffen om dat Stadshart te beveiligen tegen auto’s en vrachtwagens?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Robert van Waning

   Amstelveen is volgens Raat een nette gemeente. Daar gebeuren dus geen aanslagen, overvallen en liquidaties.

   Vrachtwagens, scooters en motorfietsen rijden dus onbelemmerd overal in het Stadshart rond, terwijl met name met laatste twee categorieën veel overvallen en liquidaties worden gepleegd.

   De gebouwen rond het Stadsplein zijn erg kwetsbaar door het vele glas in de gevels.

     /   Beantwoorden  / 
 8. Robert van Waning

  Serious Kerst neemt niet langer genoegen met een bescheiden aandeel in het geluidsproductie in de Amstelveense Echoput. Zij overstemmen nu de kerstmuziek van Winter Village met hun geklets.

  De gemeente moet oordopjes of sound-defeating koptelefoons uitdelen aan de omwonenden. Die moeten zij dan wel iedere keer uitdoen of afzetten als zij met hun huisgenoten willen praten. Naar eigen muziek luisteren of geconcentreerd lezen is inmiddels onmogelijk.

  Wethouder Raat noemt Amstelveen een nette stad waarin hufterigheid niet de overhand heeft. Hij moet hier maar eens langskomen.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Tinus Trekveer

  “sound-defeating koptelefoons”? Wat zijn dat?

  Ik ken wel oorbeschermers.

  Wat weet jij nu van de huisgenoten van mede Stadshartbewoners?

  Geconcentreerd lezen (de NRC?) met een koptelefoon?
  Maar daar komt toch lawaai uit?

  Voor wat betreft ‘Serious Kerst’, dat mag per direct afgeschaft worden. Zelfpijpende dj’s die over de rug van zielige mensen hun zakken vullen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Robert van Waning

   ‘Noise-cancelling’ is een betere term:
   “Whether you’re commuting, on a lengthy flight or trying to concentrate in the office, noise-cancelling headphones can be a godsend. In a nutshell, the headphones work by creating their own sound waves, which are 180 degrees out of phase with the penetrating waves, thus cancelling out the unwanted noise. ”

   Bron: http://www.independent.co.uk/extras/indybest/gadgets-tech/7-best-noise-cancelling-headphones-bose-sony-samsung-sennheiser-travel-wireless-a6994541.html

   Er hoeft geen lawaai uit een koptelefoon te komen.

   Ik kom iedere dag huisgenoten tegen, op de galerij, in de lift, op straat of in één van de horecagelegenheden aan het Stadsplein.

     /   Beantwoorden  / 
 10. Gerben

  Marktkooplieden kom terug. Amstelveenz vrijdag markt. Beste markt van het land.

    /   Beantwoorden  / 
 11. Robert van Waning

  Ivm het geluidsniveau (zeker in combinatie met het steeds luidere Serious Kerst) mag de Kerstmarkt wmb volgend jaar naar het Handelsplein. De weekmarkt kan dan weer terug, misschien gedurende 2 weken permanent, in een Kerstsfeer. Wij zouden de schaatsbaan wel missen, maar misschien is daarvoor wel een oplossing te bedenken.
  Daarvoor moeten de (neo)liberalen wel uit het stadsbestuur.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Olaf Oomes

   @RdW
   Aha dus jij wil dat de Kerstmarkt volgend jaar naar het Handelsplein gaat maar de schaatsbaan wel op Plein 60 houden. Dat komt mij over als wil jij uitsluitend de krenten uit de pap halen. Curieuze mentaliteit. Variant op NIMBY-gedrag zeg maar.

   Overigens heb ik er geen enkel bezwaar tegen als dat geheel (dus inclusief schaatsbaan) naar het Handelsplein verhuisd. Anderszins heb ik ook geen enkel probleem mee dat de weekmarkt op het Handelsplein staat of, nog een optie, dat de jaarlijkse kermis van het Handelsplein naar Plein 60 toegaat.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Robert van Waning

   Olaf, jij wilt graag dat de weekmarkt en de Kerstmarkt (Winter Village) naar het Handelsplein te worden verplaatst en de kermis juist naar het Stadsplein.

   Nu ben ik toch wel erg benieuwd waar jij zelf woont. We hebben het nu wel weer genoeg over mij gehad, dacht ik zo. Laten we het eens over jou en jouw woonomgeving hebben.

   En waar wonen PeterPC, Frank, Tante Ria, Simon Sluitspier, Matthijs en al die anderen die mij vertellen wat ik allemaal in mijn directe omgeving moet tolereren.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Tante Ria

    Ik woon 500 meter bij je vandaan. Dus eigenlijk moet ik jou bij mij in de buurt tolereren. Best wel moeilijk.

    “We hebben het nu wel weer genoeg over mij gehad, dacht ik zo”

    Wij niet maar jijzelf.

      /   Beantwoorden  / 
     1. Tante Ria

      “Wij zouden de schaatsbaan wel missen”

      Dat is wat je zegt.

      En waarom de toevoeging PC? Als ik de echte PC wel eens gevolgd heb heeft hij/zij ook nog wat toevoegingen aan jouw naam. Maar ik ga mij niet begeven op dat donkere pad.

      Dus stop daar maar eens mee. Zeker als je geen enkel weerwoord hebt.

        /  
   2. Olaf Oomes

    En ik kom uit op circa 521 meter.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Robert van Waning

     Olaf, je valt mij wel aan maar je zegt niet waar je zelf woont. Oneerlijk en laf. Ik heb de indruk dat jij ook liever de krenten in jouw buurt hebt ipv de pap.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Olaf Oomes

      Jammer voor jou Robert, maar ik laat mij echt niet door jou uitdagen. Kortom succes ermee verder.

        /  
     2. Robert van Waning

      Olaf, je verweet mij dat ik uitsluitend de krenten uit de pap wilde halen. Volgens jou getuigde dat van een ‘curieuze mentaliteit, een variant op NIMBY-gedrag’.

      Nu blijkt dus dat jij precies hetzelfde doet, maar dat je te laf bent om dat toe te geven. Fraai hoor.

        /  
 12. Robert van Waning

  Olaf, het is niet curieus om de krenten uit de pap te willen halen, zeker niet als die pap niet smaakt.

  Ik heb geen bezwaar tegen de Kerstmarkt, maar wel tegen te luide muziek met steeds dezelfde commerciële kerstliedjes (‘Last year I gave you my heart..’ brr) met dan ook nog het geklets van Serious Kerst erdoorheen. Daar word ik op den duur wel een beetje horendol van. Dat mag ik toch wel zeggen van de gedachtenpolitie?

  De organisatoren van Winter Village hadden tijdens een bewonersbijeenkomst gezegd dat zij alleen Radio Sublime op rustig volume zouden laten horen. Dat hebben zij alleen in het begin gedaan. De schreeuwende aankondiging van Serious Kerst was een urenlange kwelling.

  Ik ben het met Gerben eens dat het vier weken achter elkaar verplaatsen van de vrijdagmarkt een te goot offer is. Ik heb mij erover verbaasd dat een combinatie niet mogelijk was.

  Van mij mag Winter Village volgend jaar terugkomen op het Stadsplein (mits zij zich houden aan de regels en afspraken), maar dan wel met een betere indeling en liefst in een combinatie met de gewone markt in Kerstsfeer. Als de fontein wordt overdekt, kunnen daar toch wel marktkramen op staan?

  Je hoeft het niet met mij eens te zijn, maar wil je alsjeblieft gewoon constructief meedenken en discussiëren zonder meteen weer persoonlijk te worden?

  De kermis in deze echoput, daar moet ik écht niet aan denken!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Olaf Oomes

   Jouw laatste opmerking zegt gewoon alles: je wilt wel de lusten maar niet de lasten. Dat gaat dus niet. Keuzes Robert, keuzes.

     /   Beantwoorden  / 
   1. de bijwagen

    Volstrekt eens!

      /   Beantwoorden  / 
 13. Robert van Waning

  Een kermis in zo’n besloten Stadsplein is geen ‘lust’ maar een hel.

  Bewoners van het Stadshart moeten niet worden gestraft van wege hun keuze om hier te wonen. Zo houd je geen vaste bewoners over, maar alleen passanten zonder binding met hun omgeving.

  Terwijl ik dit schrijf klinken de stemmen van Serious Kerst door mijn hele huis, zonder dat ik kan verstaan wat zij zeggen. En dat de godganse dag.. Op het plein luistert ook niemand naar dat geklets, dus die luidsprekers zijn zinloos. Mensen die Serious Kerst willen zien en/of horen, kunnen dat doen met hun tv.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Olaf Oomes

   Ook aan Plein 60 gaan wonen was een keuze. Blijkbaar een verkeerde keuze maar desalniettemin een keuze. Als je zoals ik al zo’n 55 jaar in deze gemeente woont(af en aan) dan weet je dat alle activiteiten (inclusief kermis) altijd op en rond dit plein hebben plaatsgevonden. Dus wat is nu eigenlijk de verrassing.

   Overigens ook ik vind persoonlijk Serious Kerst een volstrekt geforceerde poging om iets na te apen. Getuigt van weinig creatief- en inventief vermogen van de organisatoren. Echter dit staat volledig los van de locatie.

     /   Beantwoorden  / 
 14. Robert van Waning

  Wonen aan het Stadsplein was (na 10 jaar Mr Troelstralaan) een prima keuze, met voornamelijk voordelen waarvan wij dagelijks genieten.

  Sommige nadelen zijn inherent en onvermijdelijk maar er zijn ook vermijdbare nadelen. Die kunnen worden verholpen zonder dat iemand daarvan nadeel ondervind (afgezien van hufters die maling hebben aan regels en afspraken).

  De weekmarkt permanent verhuizen naar het Handelsplein lijkt mij geen goed idee, afgezien van het feit ik het jammer zou vinden. Als de Rembrandtpassage van Unibail – ondanks Raats chicanes – doorgaat (wat ik hoop), dan is die verhuizing misschien onvermijdelijk.

    /   Beantwoorden  / 
 15. Matthijs

  ‘Bewoners van het Stadshart moeten niet worden gestraft van wegens hun keuze om hier te wonen’. Ik meen ooit op deze site te hebben gelezen: Wie ervoor kiest boven een kroeg te gaan wonen, moet niet klagen over lawaai beneden en in- en uitkomend – vaak luidruchtig – publiek. Zo is het nu eenmaal met het Stadshart, wat nog lang net zo bruist als de gemeente zou willen. Wie in het centrum van een stad wil wonen, moet niet zeuren over het daaraan verbonden centrumlawaai.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank

   Klopt als een bus.

     /   Beantwoorden  / 
 16. Robert van Waning

  “Wie in het centrum van een stad wil wonen, moet niet zeuren over het daaraan verbonden centrumlawaai,” schrijft kloon Matthijs.

  Door die misvatting zijn veel stadscentra verloederd. Vaste bewoners waren vertrokken, ten koste van de gezelligheid, sociale controle en veiligheid. Hufterigheid regeerde in de binnenstad en dat was daar duidelijk te zien en te merken. Voorbeelden genoeg: Tilburg, Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem, e,v,a.

  Het kostte de gemeentebesturen daarna veel tijd, geld en moeite om hun stadscentrum weer bewoonbaar, aantrekkelijk, prettig en veilig te maken. Kennelijk is dat wat Amstelveen nu ook van plan is met haar stadscentrum.

  “Zo is het nu eenmaal met het Stadshart, wat nog lang net zo bruist als de gemeente zou willen,” schrijft Matthijs (wiens opvattingen nooit verschillen van die van Johan Bos).

  Oh, is dat zo? Hebben bewoners dan helemaal niets te zeggen of te wensen mbt hun woonomgeving? U heeft niet alleen een wonderlijke opvatting over de functie en aantrekkelijkheid van een stadscentrum, maar ook over lokale democratie en behoorlijk bestuur.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Matthijs

   Kloon? Van wie? Maar u hebt gelijk. Je moet op het Rembrandtsplein, het Leidseplein, de Vrijthof in Maastricht en de Grote Markt in Groningen etc. rustig kunnen wonen, zonder ook maar iets te horen. In al die steden is ook het bestuur onder de maat, wat dat betreft.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Robert van Waning

    JB, zowel op het Vrijthof in Maastricht als op de Grote Markt in Grongen geldt een handhaafbaar scooterverbod en dat is goed te merken. Geen enkel behoorlijk stadsbestuur staat overlast toe ten koste van de bewoonbaarheid van het centrum.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

     Waarom richt u zich steeds tot mij over dingen waarover ik met geen woord heb gerept? Wil u daar mee ophouden. Waarom zich u zich met eindeloze herhaling van klaagzangen over het slechte gemeentebestuur niet tot de politiek. Steeds opnieuw hetzelfde zeggen heeft hier weinig zin kennelijk. Over Groningen en Maastricht las ik trouwens alleen over geluid iets, niet over scooters, uw obsessie.

       /   Beantwoorden  / 
   2. Robert van Waning

    JB, mensen die anoniem kritiek uiten op mij persoonlijk, mag ik aanspreken zoals ik wil. Dat doen zij immers zelf ook bij mij: Robbie, Rw, Rdw, jodenruimer, NSB-er, Van Waanzin, bijgoochem, etc. Zij doen dat zonder reden of aanleiding.

    U maakt geen bezwaar tegen die verbasteringen (en erger). Uw verontwaarding is dus weer selectief.

    Zodra ergens dat u niet ‘Matthijs’ bent, zal ik hem(?) zo noemen. OK?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

     Laatste keer dat u mij er bij haalt als u op anderen reageert. Zullen we dat afspreken? Verder laat ik u in uw waan over mij, want tegenspraak is tegen een muur van een onwrikbaar standpunt praten. U laatste zin begrijp ik niet, maar kennelijk moet ik nu van u bewijzen dat ik niet een ander ben. U wordt steeds veeleisender en volgens mij gekker.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Zoostje

      Sorry?
      Ik reageer maar even. Iemand die een ander voor gek verklaart? Waar baseert u dat op? Alle dingen waar RvW op wijst zijn ook daadwerkelijk als reacties geplaatst.Ik las ergens dat u de reacties op uw eigen blog niet echt leest. Zou u eens moeten doen.

        /  
    2. Robert van Waning

     Correctie: “Zodra ergens uit blijkt dat u niet ‘Matthijs’ bent, zal ik hem(?) zo noemen. OK?”

     Ik bsn nog steeds van mening dat u Matthijs als schuilnaam gebruikt. Opvattingen, meningen, standpunten en taalgsbruik zijn namelijk identiek. Kennelijk heb ik niet de ‘volslgagen vrijheid van meningsuiting’ om dat te schrijven. Anderen laat u wél allerlei nare dingen tegen en over mij schrijven. U meet met meerdere maten.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Zoostje

      @RvW, ik ben het helemaal met u eens, er klopt iets niet, alleen moeilijk om de vinger op de ‘zere’plek te leggen. Deze Matthijs, waar de heer Bos ooit de achternaam van noemde, is iemand die ofwel in zijn kringetje zit, ofwel iemand is die napraat met het doel verwarring te zaaien. We zullen het misschien nooit weten, maar de antwoorden, de manier van schrijven etc. doen denken aan.
      De enige die het weet, want mailsadressen he, is de heer Bos zelf.

        /  
     2. Johan Bos

      Pardon. Hij heeft zelf en ik ook zijn achternaam ooit genoemd. Matthijs is wel degelijk zijn voornaam wat ik van Zoostje niet kan zeggen.

        /  
     3. Johan Bos

      Dit is echt de laatste keer dat u mij ervan beschuldigd en mij aanspreekt als iemand anders. Volgende reacties van u over dit onderwerp zal ik verwijderen. Zal wel weer selectief zijn, maar dat moet dat maar.

        /  
    3. Piet

     Wat een rare dingen lees ik nu allemaal. Iedereen is iemand anders?

     En die Zoostje, wie is dat?

     In alle andere artikelen alhier heb ik Robert van Waning nog nooit tegen deze persoon zien fulmineren.

     Wat is hier aan de hand?

     Het gaat toch over “Serious Kerst”?

     Al deze opmrkingen die nergens toe dienen, waarom toch.

     Gaat eens nagellakken.

       /   Beantwoorden  / 
  2. Simon Sluitspier

   Zeg Rob niet persoonlijk of beledigend gaan worden. Dat bederft de discussie .

     /   Beantwoorden  / 
 17. Tante Ria

  In de laatste 6 reacties heeft Van Waning het alleen maar over “ik”, “mijzelf” etc.

  Wat is dat toch gek dat andere Stadshartbewoners hier nooit klagen over het grote Van Waning leed.

  Zet lekker zo’n ‘noise-cancelling’ ding op je hoofd, lawaai moet je met lawaai bestrijden.

  Was dan lekker in Buitenveldert blijven wonen.

    /   Beantwoorden  / 
 18. Robert van Waning

  Géén rekening houden met anderen (in dit geval omwonenden), dat is de hufterigheid die volgens Herbert Raat in het nette Amstelveen niet zou bestaan.

  Ook in het stadscentrum is er een wenselijk geluidsniveau waarbij bewoners én bezoekers zich prettig voelen. Meer herrie betekent niet automatisch meer gezelligheid.

  Matthijs, ook in verdraaien en overdrijven bent u de perfecte kloon van Johan Bos. Het is steeds alsof ik met hem discussieer.

  Natuurlijk is een stadscentrum minder rustig dan een buitenwijk. Dat weet iedereen die hier is komen te wonen. U heeft mij dan ook nooit horen klagen over het normale en aanvaardbare geluidsniveau van een beschaafd stadscentrum waarin regels en afspraken worden nageleefd.

  RiaPC cq TinusPC (off-topic, zoals gewoonlijk), ik heb nooit in Buitenveldert gewoond. Als oud-zzp-er heb ik geen ander pensioen dan die flat in Buitenveldert. Ook pensioenen, incl het jouwe, worden betaald met inkomsten uit de verhuur van woningen en bedrijfspanden. Een gemiddeld pensioen is meer waar dan een flat in Buitenveldert en je hoeft er minder voor te doen om het te behouden.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rotary-vriendje

   Beste Robert, we weten toch allemaal dat de echte hufters de keurig geklede zakkenvullers zijn. Schijt aan iedereen en alles, maar o zo voornaam. Dat is Amstelveen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Simon sluitspier

    @rv. Heb je wel eens gezien voor hoeveel flats in de vrije sector in Buitenveldert worden aangeboden? En de meeste van die flats zijn niets bijzonders. Zet er wat Ikeameubelen in en je kunt zo 3000 euro vangen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Robert van Waning

     SS, ik wou dat dat waar was. Nog niet de helft, incl 375 euro servicekosten.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Simon Sluitspier

      Oei, oei, wat zie ik hier een portneus groeien.

        /  
    2. Robert van Waning

     Mijn Nissan Micra is kennelijk niet interessant meer, dus gaan we het nu hebben over mijn flat in Buitenveldert.

     (Ik krijg al een reprimande van JB als ik naar het Stadshart verwijs. Sommigen hoeven hier echter nooit on-topic te schrijven.)

     Als jij zegt hoeveel pensioen jij krigt, dan zal ik vertellen hoeveel huur mijn flat oplevert en wat de servicekosten zijn. Deal?

       /   Beantwoorden  / 
  2. Tante Ria

   Reageer maar gewoon op alles i.p.v. alleen op die Buitenveldert flat. Dat in de context niet off topic was.

     /   Beantwoorden  / 
 19. Robert van Waning

  Op de schaatsbaan zijn vier mensen, in het eetdorp is helemaal niemand. Ondertussen schalt de ‘kerstmuziek’ over het hele Stadsplein..

    /   Beantwoorden  / 
  1. Simon Sluitspier

   Er zijn zo weinig bezoekers omdat ze niet gefilmd of op de foto gezet willen worden.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Robert van Waning

    “Op de schaatsbaan zijn vier mensen, in het eetdorp is helemaal niemand. Ondertussen schalt de ‘kerstmuziek’ over het hele Stadsplein..”

    Is dit geen feitelijk verslag? Waar heb ik het over mijzelf? Schrijf geen nonsens, dan hoef ik ook niets recht te zetten.

      /   Beantwoorden  / 
   2. Robert van Waning

    Dat was een verslag van 3 dagen geleden. Logisch dat je die muziek nu niet hoort.

    De Kerstmarkt is nu gesloten. Ik hoop dat hij er volgend jaar weer is, maar dan met minder luide muziek, want dat was de afspraak.

    In het Stadshart hebben regels en afspraken echter geen betekenis en met de bewoners hoeft geen rekening te worden gehouden. Dat moet veranderen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. PeterPC

   Ik hoor niets. Maar zet zo’n dinges op je hoofd om lawaai met lawaai te bestrijden.

     /   Beantwoorden  / 
 20. Matthijs

  @VW.Dus iedereen die denkt op een aantal punten zoals een ander is een kloon? Nooit begrepen, maar dan zijn alle stemmers op politieke partijen dus klonen. Weer wat geleerd. U weet werkelijk overal het optimale van. Vandaag van u geleerd dat harde muziek – waar ik trouwens ook niet van hou – hetzelfde is als hufterigheid. Voor wat aanvaardbaar is in een centrum geldt uiteraard uw subjectieve norm.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Robert van Waning

   Typische JB-tekst.

   Ik geef hier mijn persoonljjke observaties en daarop gebaseerde meningen, niet die van andere reageerders of bewoners en zeker niet die van u, want u weet niet waarover u het heeft.

     /   Beantwoorden  / 
    1. PeterPC

     Doe er dan wat aan JB!

       /   Beantwoorden  / 
     1. PeterPC

      Eindelijk een opmerking die er toe doet.

        /  
  2. Robert van Waning

   “Weer wat geleerd. U weet werkelijk overal het optimale van,” schrijft Matthijs. Ik mag niet zeggen wie mij dit al zo vaak schreef.

   Zijn jullie in dezelfde straat opgegroeid, hebben jullie in dezelfde klas gezeten of hebben jullie samen gevoetbald?

     /   Beantwoorden  / 
 21. Robert van Waning

  Even serieus: Waarom moet die muziek zo hard als er bijna geen bezoekers zijn?

    /   Beantwoorden  / 
 22. Gerben

  Bij gebrek aan bezoekers geluid. Overkapping van het Rode Plein, is dat een optie?
  Ik ga meer en meer houden van Der Bogen. Zo souverein, zo stil.
  Mag van mij in de donkere uren in de spotlights.

  Hunker onderwijl naar de marktlooplieden. Lijden zij schade?

    /   Beantwoorden  / 
 23. Robert van Waning

  Overkapping van het Stadsplein is voor ons een schrikbeeld. Wij zouden het straatbeeld en de levendigheid erg missen.

  De bewoners van de Rembrandtweg hebben hiermee te maken door de overdekte Passage die daar komt. De bewoners van de eerste verdieping krijgen ter compensatie een dakterras, maar de bewoners van de tweede verdieping gaan er alleen maar op achteruit.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Matthijs

   2RvW. Rembrandtweg is toch een plan van de door u geprezen Unibail-Rodamco. Gemeente moet er nog mee instemmen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Simon sluitspier

    Snap dat nou, Matthijs , rvw is voor omdat hij er geen last van heeft. Even iets anders: Kan in deze constructie wel groot materieel van de brandweer erdoor?

      /   Beantwoorden  / 
 24. Robert van Waning

  Het geluidsniveau van zowel Kerstmarkt als Serious Kerst was gisteren Kerst precies goed: Leuk voor de bezoekers én aanvaardbaar voor de bewoners. Het kan dus wel, maar waarom dan niet altijd?

    /   Beantwoorden  / 
 25. Robert van Waning

  Het is gezellig druk op en rond de schaatsbaan. Het geluidsniveau van de muziek was vandaag lange tijd dragelijk. Inmiddels klinken die stomvervelende (want eindeloos herhaalde) kerstliedjes (‘Let is snow’..) echter weer veel te luid, zonder dat dit merkbaar heeft geleid tot verhoging van het aantal bezoekers en de gezelligheid. Het onverstaanbare (en door niemand hier beluisterde) geklets van Serious Kerst maakt de kakofonie compleet.

  Het eetpleintje is door zijn slechte opstelling zoals gewoonlijk slecht bezet. Dat moet (en kan) volgend jaar beter. Ik heb veel leuke foto’s en films gemaakt die ik op Donqui.nl zal laten zien en horen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. headbanger

   Maar wat kan ons dat schelen.

   “Inmiddels klinken die stomvervelende (want eindeloos herhaalde) kerstliedjes”

   Datzelfde geldt ook voor jouw oeverloos gezever over alles en nog wat. Niets dus.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.