Koningsbezoek vooral ‘city marketing’

Goed, Koningsdag zal wel geld kosten, maar B&W zullenl alles doen om binnen het gemeentelijke budget van vier ton te blijven.  Burgemeester Fred de Graaf deelde dat woensdag aan de gemeenteraad mee, naar aanleiding van vragen van de SP. Die had trouwens in de media al eerder de trom geroerd, waarop de burgemeester met een brief aan de raad reageerde. In totaal is er zo ongeveer een miljoen nodig. De gemeente spreekt – op basis van ervaringen in andere steden – over negen ton, maar denkt dat er ook geld komt van de provincie en het bedrijfsleven. Hoeveel die externe bronnen gaan opleveren, is nog niet bekend.

Volgens de burgemeester was het altijd de bedoeling van Koninginnedag 0 en is die dat nu ook ban Koningsdag – dat de koninklijke familie gewoon een plaatselijk feest komt bijwonen, zoals dat altijd wordt gevierd. Wat Amstelveen betreft, is dat nogal onzin. Het hart van de feestelijkheden ligt sinds jaar en dag aan de Amsterdamseweg en in de wijk Patrimonium. Daar komt de koning niet eens. Alles speelt zich nu af in het Stadshart, rond het saaiste plein van Nederland, dat voor de gelegenheid eens moet gaan bruisen en tegelijk tot veiligheidsrisicogebied wordt verklaard.  Natuurlijk wil ook de eigenaar van het winkelcentrum dat het royaal in beeld komt.

Het bezoek van de Koning moet wat de gemeente betreft, liet de burgemeester weten, ook dienen om Amstelveen nationaal en zo mogelijk wereldwijd op de kaart te zetten. En ja, daar mag wel wat extra’s voor gebeuren en in worden geïnvesteerd.

‘De eerste Koningsdag is een unieke gelegenheid om Amstelveen  voor het oog van heel Nederland in de kijker te plaatsen’, schreef De Graaf aan de raad. ‘Het wordt een feestelijke dag voor en door Amstelveners.’

Dezer dagen wordt duidelijk wat er precies gaat gebeuren op het terrein van koekhappen, klompendansen, zaklopen en andere ongein, alsmede optredens van muziekschoolleerlingen en verenigingen.  Hoewel: Dan worden alleen de ‘uitgangspunten voor het programma’ aan de raad dorgegeven, evenals de veiligheidsmaatregelen en de begroting ‘op hoofdlijnen’.

Lees ook:SP tegen preventief fouilleren ná Koningsdag
Lees ook:Gemeentelijk logo voor Koningsdag onthuld
Lees ook:Recht binnen treden huizen blijft bestaan
Lees ook:‘Niet eindeloos preventief fouilleren na Koningsdag’
Lees ook:Houten portretten voor wie met koningspaar op foto wil

4 reacties op “Koningsbezoek vooral ‘city marketing’

  1. Insecten Eter

    Een link naar onze onafhankelijke en zeer informatie website over Koningsdag zal enorm door uw bezoekers worden gewaardeerd. Lees alles over Koningsdag op:

    Http://www.koningsdag27april.info

    Veel plezier!

      /   Beantwoorden  / 
  2. W. Anhoop

    Insecten Eter, ik heb nog wel wat insecten verdelger in de schuur staan. Spammer.

      /   Beantwoorden  / 
    1. de theedrinker

      Ach, om dat instituut te promoten hebben ze wel legers van spammers nodig.

        /   Beantwoorden  / 
  3. vitriooltje

    Ik vind het heel goed dat Willem in het Stadshart komt. Zo kan de gemeente alle kosten afschuiven naar UR als zijnde promotiekosten voor hun winkelcentrum en de gewone bevolking kan weer lekker hun feestje vieren bij Hotel Abina en in het Oude Dorp.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.