Vijf camera’s bij Stadsplein geplaatst

Camera StadspleinVijf camera’s zijn maandag (11 maart) opgehangen in het Stadshart. Volgens de gemeente zijn die nodig om daar beter toezicht mogelijk te maken. Het Stadsplein en de omgeving daarvan wordt geteisterd door onder anderen zakkenrollers en overlast. Het toezicht start op 1 april en het systeem wordt de komende weken getest en ingeregeld.  Het toezicht loopt voorlopig tot eind 2015. Het Stadsplein is, na het Westwijkplein, de tweede Amstelveense locatie waar cameratoezicht wordt ingezet. Belangrijkste doelstelling is het vergroten van de mogelijkheden voor politie en gemeente de openbare orde en veiligheid te versterken. Volgens burgemeester Jan van Zanen is het voorjaar goed o met de camera’s te starten. “De mooie dagen komen er aan en dat is altijd de periode waarin meer mensen zich op straat begeven. Als zich structureel overlast of erger voordoet, dan hebben we daar nu beelden van en kunnen we zonodig  samen met politie en justitie ingrijpen.”

De gemeente zegt met de camera’s er voor te willen zorgen dat het Stadshart ‘een aantrekkelijke locatie blijft voor de bewoners, winkelend publiek en de ondernemers’.  Sinds 2008 zijn er al verschillende maatregelen ingezet om de veiligheid rond het Stadshart de verhogen. Er wordt samengewerkt tussen de gemeente, straatcoaches, handhavers, politie en ondernemers in het gebied.

Voor het cameratoezicht werkt de gemeente samen met politie en het openbaar ministerie.

 

Lees ook:Volgend jaar ook cameratoezicht op Stadsplein
Lees ook:Cameratoezicht Westwijkplein gestopt
Lees ook:Privé camera’s melden bij politie
Lees ook:Camera’s voor politietoezicht Westwijkplein geinstalleerd
Lees ook:Burgemeester kan straks tot cameratoezicht besluiten

4 reacties op “Vijf camera’s bij Stadsplein geplaatst

  1. peterpc

    Van Zanen denkt natuurlijk met die camera’s kan al het geboefte opgepakt worden dat anders tijdens de koningsdag waxine lichtjes zou kunnen gooien.
    Laat die man zich lekker verder bezighouden met lintjes knippen en snoepreisjes.
    En de mooie dagen komen eraan betekent dat er meer schaars geklede dames rondlopen, en die opnamen zullen beter door de pliesie bekeken worden dan die van flitscamera’s, dus worden er minder boetes geind. En dat gaat dan weer op de burger verhaald worden.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ben ik een rooie?

      inzomen, jongens!

        /   Beantwoorden  / 
  2. Jasper

    Waarom is Amstelveen zo laat met camerabewaking en heeft het een einddatum?
    Bewakingscamera’s hebben zich al lang bewezen hoor!

      /   Beantwoorden  / 
    1. peterpc

      @jasper, wakker geworden? Dit artikel is van een jaar geleden.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.