Privé camera’s melden bij politie

Wie ter beveiliging een camera bij zijn huis of bedrijf heeft hangen, wordt gevraagd die te melden bij het politieproject ‘Camera in beeld’. Dat draait landelijk al ruim een jaar, maar de Amstelveense politie vraagt nu lokale ondernemers en burgers zich er bij aan te sluiten.

Camera’s kunnen namelijk worden gebruikt om bewijs te verzamelen na een inbraak of een ander misdrijf. Zij worden in een systeem van de politie gezet. ‘We vragen iedereen die camera’s heeft zich aan te melden,’ zegt de politie op Facebook. Er wordt in Amstelveen vrijwel dagelijks ingebroken en camera’s kunnen helpen bij opsporing van inbrekers en andere criminelen, zoals plegers van babbeltrucs en nep-bezorgers.

Camera’s kan men aanmelden via een eenvoudig formulier op https://www.politie.nl/themas/camera-in-beeld.html. Daar kan men ook zogenoemde dummy-camera’s laten registreren. Op de website is ook alle informatie te vinden over bijvoorbeeld privacy en regels omtrent cameratoezicht.

 

Lees ook:Lang thuis wonen vergroot jachtgebied criminelen
Lees ook:Camera’s voor politietoezicht Westwijkplein geinstalleerd
Lees ook:Markt en meer over veiligheid
Lees ook:Criminelen op tram 51 actief
Lees ook:Workshop voor ondrenemers over cameratoezicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.