Senioren computerclub en ‘Mijn omgeving’

recycle-computers[1]In maart starten bij de Amstelveense Senioren Computer Club (ASCC) onder andere de workshop ‘Facebook’ en de cursussen ‘Creatief met Word’, ‘Werken met iPad /iPhone’, ‘Android tablet / smartphone’, ‘Muziek en Video’, Photoshop Elements en de vervolgcursus ‘Android op tablet en smartphone’. Men kan zich nog inschrijven voor deze cursussen via de website www.ascc.nl, maar is hiervoor ook van harte welkom tijdens de vrijdagochtend inloop tussen 09.00 en 10.30 uur.

De ASCC Computerclub heeft de laatste tijd aandacht besteed een de “Mijn Omgeving”. Die biedt gebruikers per website één gebruiksvriendelijke online omgeving waarbinnen zij al hun zaken eenvoudig zelf kunnen afhandelen: van het zelf antwoord vinden op hun vraag in de kennisbank, status, contract- of factuurgegevens inzien en zelf online gegevens wijzigen of zaken aanvragen zoals een nieuw wachtwoord.

In de huidige 24/7 economie, waarin zelfs de winkels op eerste kerstdag open zijn, kan men zelf zijn probleem oplossen door de FAQ-lijst te raadplegen of te kijken of er storingen in de omgeving zijn. Naar ook facturen ophalen, er eventueel op reclameren of een wachtwoord resetten.

Op de ASCC-ledenmiddag van januari, die werd afgesloten met de jaarlijkse borrel, werd hierover een presentatie gegeven. Hierbij was ook aandacht voor het verdwijnen van de blauwe envelop en het gebruik van www.mijn.overheid.nl voor het afhandelen van belastingzaken.

De ‘Mijn’ omgeving biedt voordelen voor de consument/gebruiker. Men kan dag en nacht terecht op websites en er zijn geen lange wachttijden aan de telefoon. Bovendien zijn er eenduidige antwoorden op de vragen. Als nadeel wordt gezien dat men geen specifieke vragen kan stellen en moet beschikken over een computer.

 

 

Lees ook:Nieuwe cursussen bij Senioren Computerclub
Lees ook:Computercursussen voor ouderen
Lees ook:Tabletcursussen senioren bij Villa Randwijck
Lees ook:Veel cursussen bij Senioren Computerclub
Lees ook:Computercursussen voor senioren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.