Drie nominaties sportvereniging van het jaar

wisselbeker-sportvereniging van het jaar. Foto: amstelveeenweb.com

wisselbeker-sportvereniging van het jaar. Foto: amstelveeenweb.com

Die drie nominaties voor de jaarlijkse gemeentelijke onderscheiding ‘Sportvereniging van het jaar’ zijn bekend. Het zijn Jeu de Boulesvereniging Bulderbaan, Schaakvereniging Zukertort en Chung Do Kwan Tae Kwondo. De jury, onder supervisie van directeur Dave Offenbach van Sportbedrijf Amstelveen, heeft dat bekend gemaakt.

Die jury bestond verder uit gemeentelijk beleidsmedewerker sport Tjipke Bokma en de raadsleden Gerard Hulsman, Jitze Bakker en Jaap Prent. Aan de prijs is een bedrag van € 2.500 verbonden.

De jury hanteerde bij het nomineren de volgende criteria: “Amstelveens”; speciale aandacht voor (groepen) jongeren, senioren (55+), vrijwilligers en / of mensen met een handicap; bijdrage aan bevordering van samenwerking, integratie en/of gemeenschapszin in onze samenleving; accent op “fairplay”; organiseren van speciale evenementen; buitenschoolse opvang; opzetten en uitvoeren van samenwerkingsprojecten met “school en de buurt”. bijzondere gebeurtenissen (b.v. jubilea, nieuwe start); aandacht voor talentontwikkeling; in het oog springende toekomstvisie

Jeu de Boulesvereniging Bulderbaan is genomineerd wegens haar openheid naar alle belangstellenden voor Jeu de Boules, haar vele initiatieven om de sport bekendheid te geven buiten de doelgroep en haar grote inzet voor de ouderen.

De jury nomineert Schaakvereniging Zukertort voor haar actieve deelname aan de schaakweek, haar inzet bij de promotie van schaken op scholen, de stabiliteit van de vereniging en de kwaliteit van de schakers.

Chung Do Kwan Tae Kwondo werd genomineerd voor de passie die de vereniging uitstraalt, de inzet voor de vele speciale doelgroepen, de uitgebreide promotie van de sport en de vele clinics op scholen.

De winnaar van de titel “Sportvereniging van het jaar” wordt bekend gemaakt tijdens de kampioenenhuldiging door de gemeente op 21 januari in de Emergohal. De prijs wordt dan door wethouder Peter Bot uitgereikt. Hij zal daarbij het juryrapport met daarin de uitgebreide motivatie bekend maken. De kampioenenhuldiging is uitsluitend op uitnodiging bij te wonen.

 

Lees ook:‘Sportvereniging van het jaar’ nomineren
Lees ook:Tientallen kampioenen gehuldigd
Lees ook:Millennium Basketbal Club vereniging van het jaar
Lees ook:Drie nominaties Sportvereniging van het Jaar
Lees ook:Nominaties ‘sportvereniging van het jaar’ bekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.