Nominaties ‘sportvereniging van het jaar’ bekend

Peter Bot

Nadat eerder al de nominaties door de sportman en sportvrouw van het jaar, die voor de eerste keer in Amstelveen wordt uitgereikt, bekend waren gemaakt, zijn die nu ook voor de soortvereniging van het jaar gepresenteerd. De gemeente Amstelveen stelt elk jaar € 2.500 voor de winnende club beschikbaar. Uit twaalf verenigingen werden er vier gekozen: De Amstelveense Rugby Cub (ARC). AV Startbaan, Bushido Dojo en Jeu de Boules vereniging ‘Bulderbaan’.

De jury die de nominaties bepaalde bestond uit vier raadsleden en een ambtenaar voor sportbeleid. Om precies te zijn: Rob Rob Ellermeijer (VVD), Robert Zuidbroek (D66), Stieneke Kruijer (Groenlinks), Sandra van Engelen (CDA) en Tjipke Bokma (gemeente).

Criteria waren onder meer of de vereniging aandacht voor jeugd heeft, een bijdrage levert aan integratie (vreemdelingen, homo’s etc.), evenementen organiseert, bijzondere prestaties liet zien, deelnam aan samenwerking met scholen, aan talentontwikkeling deed en een toekomstvisie heeft.

De winnaar van de titel sportvereniging van het jaar wordt bekend gemaakt op het lokale sportgala. De prijs wordt daar door wethouder Peter Bot uitgereikt.

 

 

 

 

Lees ook:Drie nominaties Sportvereniging van het Jaar
Lees ook:Drie nominaties sportvereniging van het jaar
Lees ook:‘Sportvereniging van het jaar’ nomineren
Lees ook:Vier prijzen voor amateurkunst
Lees ook:Millennium Basketbal Club vereniging van het jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.